Fotball

Tester Silva på midtbanen

<p>AaFK-stallet er ribbet til beinet foran cupkampen mot Åsane i dag. Med bare ti utespillere disponibelt spiller Diego Silva på midtbanen.</p><p><strong>DIREKTE 18.00: <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=51500005&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#51500005">Åsane — AaFK</a></strong></p>

ÅLESUND 20070812:Tomålsscorer Diego Silva takker publikum etter eliteseriekampen mellom Aalesund og Odd-Grenland i Ålesund søndag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Foto: Svein Ove Ekornesvåg

  • Sindre Halkjelsvik

AaFK stiller dette laget mot Åsane i dag: Andreas Lie – Thomas Gjørtz, Jonathan Tollås, Amund Skiri, Jonathan Parr – Diego Silva, Johan Arneng, Karl Oskar Fjørtoft, Peter Orry Larsen – Lasse Olsen, Tor Hogne Aarøy.

Tro det eller ei, men med unntak av reservekeeper Sten Grytebust er resten av den 24 mann store A-stallen til AaFK ikke aktuelle for kampen mot Åsane som kjemper i bunnen av 2. divisjon og i likhet med AaFK har hatt en formkurve med gode kamper innledningsvis og mange tap den siste tida.

Enar Jääger spiller landskamp for Estland i dag. De andre AaFK-spillerne er enten skadd eller sjuke.

Sist ut var Erlend Holm som gikk av treninga i går.

– Erlend kastet opp i natt og under treninga nå i dag. Det virker som han er uaktuell. Det er også viktigere for han å være klar til kampen mot Lillestrøm søndag, sier Åkeby.

Som understreker:

– Det er elleve fra A-stallen som starter, og de bør kunne prestere.

Flere i bedring. For i det hele tatt å ha med innbyttere til 2. rundekampen i Bergen, må Åkeby kalle inn juniorspillere.

– Det er mulig å gjøre uten dispensasjon i cupen. Didrik Fløtre, Torjus Aaland, Tibor Samardzic, Eirik Andresen blir med oss, sier Åkeby.

Han håper å ha flere spillere i trening igjen før kampen mot Lillestrøm søndag.

– Ja, det er håp om at Alexander Mathisen blir klar. Trond Fredriksen var også overraskende nok med på deler av treninga i dag og bør være aktuell. Enar kommer tilbake fra landskamp og Erlend er nok tilbake til da.

Les mer om

  1. Fotball-NM