Fotball

Nå har Ingebrigtsen signert - får stort lønnshopp i Sverige

Søndag bekreftet den svenske storklubben at papirene er signert.

SIGNERT: MIkael Norø Ingebrigtsen er klar for IFK Göteborg.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Søndag kom offentliggjørelsen om at Mikael Norø Ingebrigtsen har skrevet en 3,5-årskontrakt med IFK Göteborg.

– Jeg ser virkelig fram til dette, sier Mikael Norø Ingebrigtsen til klubbens hjemmeside.

– Spennende spiller

TIL får rundt 1,65 millioner kroner, samt 650.000 kroner etter å ha spilt et visst antall kamper for sin nye svenske klubb. Begge summene betales over to avdrag, og TIL har også sikret seg prosenter ved et eventuelt videresalg.

Sportssjef i IFK Göteborg Mats Gren var meget fornøyd med å ha alt på plass. Ingebrigtsen reiste natt til fredag allerede fra TILs treningsleir i Tyrkia for å knytte seg til sin nye klubb som er på treningsleir i spanske San Pedero del Pinetar.

– En veldig spennende offensiv spiller. Venstrefot, bevegelig, rask og målfarlig kantspiller som vi har veldig stor tro på, sier Gren til hjemmesiden.

Les også

TIL-exit etter 15 år: – Det er vanskelig å sette ord på hvor mye klubben betyr for meg

I løpet av de to dagene etter Ingebrigtsens ankomst, har nå alle brikkene falt på plass. Den medisinske sjekken er bestått og kontrakten signert.

– Selv om det gjensto en del ting å løse var vi veldig trygg på at det ville skje, så dermed ønsket vi Mikael ned så fort som mulig.

iTromsø erfarer at Ingebrigtsen får dobbel så høy bruttolønn enn den han ble tilbudt i TIL. I tillegg gjør gunstige skatteregler i Sverige at lønnen blir relativt sett enda bedre.

Ingebrigtsen bekrefter at han går en del opp i lønn.

– Jeg ønsker ikke å kommentere så mye rundt det, men jeg går litt opp i lønn, jeg gjør jo det. Men dette handler ikke om økonomi. Det er utvikling som er det viktigste for min del, og jeg har veldig trua på at dette er det rette i min karriere nå, sier Mikael Norø Ingebrigtsen til iTromsø.

Gjenforent med lagkamerat

Ingebrigtsen omtaler IFK Göteborg som Sveriges svar på Rosenborg og forteller til hjemmesiden at han kjenner til Vajebah Sakor fra ungdomslandslag tidligere.

– Elias Omarsson har jeg møtt da han var i Vålerenga, legger Ingebrigtsen til etter dagens treningsøkt.

Overfor iTromsø forteller Ingebrigtsen om lykke og lettelse over at alt nå er i orden.

– Akkurat nå er jeg veldig glad for at det er i boks. Det har vært en lang prosess, så nå er jeg glad for å kunne fokusere helt og holdent på IFK. Jeg følte dette var det rette valget for den videre utviklingen i min karriere. Det har vært et vanskelig valg å ta, men som i fotball og livet, så må man ta tøffe valg noen ganger og det føltes veldig riktig, sier Ingebrigtsen.

TIL: Avtalen ble bra for oss

Tromsø IL bekrefter også på egen hjemmeside at de har blitt enige med IFK Göteborg om en avtale som gjør at svenskene kjøper unggutten.

- Det var viktig for oss at avtalen ble bra til slutt og vi ønsker Mikael lykke til i IFK, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

- For oss i TIL er det viktig at spillerne ønsker å spille for klubben. Det må ligge en vilje i bunn til å bidra for TIL, legger han til.

TIL ønsker ikke å kommentere de økonomiske forholdene i avtalen.

- Vi kommenterer ikke avtalens innhold, sier Johansen.

Les mer om

  1. IFK Göteborg
  2. Mikael Norø Ingebrigtsen
  3. Tromsø IL
  4. Sverige