Fotball

47 kamper på rad

<p><strong>BRANN STADION (bt.no):</strong> Søndag tar det slutt.</p>

Fakiri bredde
  • Roy Ellingsen

Rune Skarsfjord har vært Brann-trener i 48 seriekamper. Hassan El Fakiri har startet de 47 siste, som enten høyre— eller venstreback. Bare Birkir Sævarsson, Rodolph Austin og Erik Mjelde av dagens Brann-spillere var i A-stallen da El Fakiris lange rekke startet, med en 2-1-seier over Aalesund på Stadion.

– Ha! Det visste jeg faktisk ikke. Jeg visste at Hassan har spilt mye, men ikke at han har spilt alle kampene. Da har han i hvert fall vært med på hele snuoperasjonen, sier Skarsfjord til bt.no.

Det er bare den redselsfulle 0-2-kampen for Hønefoss – Skarsfjords første som Brann-trener – El Fakiri har gått glipp av. Det var en kamp den da sylferske Brann-treneren gjorde færrest mulig forandringer foran. Siden har veldig mye forandret seg, selv om ikke laguttaket på sidebackene har gjort det. Hassan El Fakiri var den eneste Brann-spilleren som spilte alle seriekampene i fjor.

Stabil

Piotr Leciejewski, Lars Grorud, Zsolt Korcsmár, Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen, Kim Ojo, Chukwuma Akabueze og Kristoffer Larsen har alle Brann-debutert med El Fakiri på backen. Det samme gjelder naturligvis Christian Kalvenes’ redebut for klubben.

Hassan El Fakiri selv har ikke tenkt over at han har vært den eneste konstanten i Branns opptur fra sommeren 2010, og heller ikke over alle nykommerne han har fått med seg underveis.

– Hva skal jeg si? Det er nå slik fotballen er, sier han.

Skarsfjord vil ikke bekrefte at El Fakiri er utenfor laget søndag, men den tidligere Bundesliga-proffen har spilt på «Rosenborg»-midtbanen på alle formasjonstreningene denne uken. Birkir Sævarsson er klippefast på laget som høyreback og Erdin Demir er ikke hentet fra Sverige for å sitte på benken.

– Det ser ut som om jeg ikke skal starte søndag, sier El Fakiri selv.

Han kommer ikke til å gjøre noe annerledes fremover, selv om han nå er utenfor laget.

– Min jobb kommer til å være den samme, sier El Fakiri.

Forbilde

Viktig i den jobben er å være et godt forbilde for de unge. Han er førstemann som kommer før trening og sistemann som går etterpå, hvis det ikke er noen unger som skal hentes.

– Hassan er et strålende eksempel for andre, med den måten han ter seg på. Han er alltid godt forberedt, han går foran og trener ekstra styrke, slik at andre henger seg på. Mange kan se og lære av det. Men det at han har spilt så mange kamper er også et bevis på at han ikke bare har det. Han har også vært en viktig spiller for oss. Han kommer til å spille mye i år også. Det er han i høyeste grad fit for, sier Rune Skarsfjord.

Hassan El Fakiri er førstereserve på begge sidebackene og et alternativ på den sentrale midtbanen.

– Hassan kan spille godt på flere plasser. Det er en viktig egenskap, sier Skarsfjord.

På de 47 kampene har Brann vunnet 20, tapt 15 og spilt uavgjort 12 ganger. De har scoret 84 mål og sluppet inn 76. Startoppstillingen mot Aalesund, den første av Hassan El Fakiris 47 strake: Håkon Opdal – Bikrir Sævarsson, Rodolph Austin, Yaw Amankwah, Hassan El Fakiri – Jan Gunnar Solli, Cato Guntveit, Petter Vaagan Moen, Erik Mjelde – Eirik Bakke, Erik Huseklepp.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien