Fotball

– Liverpool krevde 200 millioner euro for Coutinho

Men Liverpool kaller påstandene fra Barcelona for falske.

Philippe Coutinho blir i Liverpool, men ifølge Barcelona var rødtrøyene til slutt villige til å selge brasilianeren for 1,8 milliarder kroner. Kin Cheung / AP / NTB scanpix

Liverpool var villig til å selge Philippe Coutinho på overgangsvinduets siste dag. Prislappen var på 200 millioner euro, hevder Barcelona-direktør Albert Soler.

I hele sommer ga Liverpool uttrykk for at et salg av Coutinho var totalt uaktuelt. Barcelona kom med en rekke bud, men Merseyside-klubben nektet å slippe sin brasilianske juvel.

Les også

Gikk du glipp av noe på Deadline Day? Her får du full oversikt.

Katalanerne gjorde et aller siste forsøk i timene før det spanske overgangsvinduet stengte fredag kveld. Hvis vi skal tro Soler kom Liverpool da opp med en pris for å la Coutinho gå. Rødtrøyene slengte i bordet et krav på svimlende 1,8 milliarder kroner.

– Etter uker med forhandlinger krevde Liverpool i går 200 millioner euro for spilleren. Vi ville ikke sette klubben i fare (ved å kjøpe til den prisen), sa Soler under en pressekonferanse på Camp Nou lørdag.

– Det at PSG betalte 222 millioner euro (for Neymar) gjorde at alle visste at klubben hadde penger. Når du kommer til markedet, og alle vet at du har mye penger, møter du urimelig krav, la Barcelona-direktøren til.

Coutinho har ikke spilt for Liverpool så langt i sesongen. Den offisielle forklaringen har vært at han har slitt med ryggproblemer. Torsdag kom han innpå etter pause og scoret et mål i Brasils 2-0-seier over Ecuador.

Lørdag ettermiddag sier den anerkjente fotballeksperten Guillem Balague at Liverpool avkrefter at de satte en prislapp på 2 milliarder kroner på Coutinho. Liverpool nekter å svare på om det fant sted en telefonsamtale hvor kravet ble lagt fram, men de benekter at de la fram en pris for Barcelona.

– Kravet om 200 millioner euro er «absolutt falsk», skal kilder i Liverpool ha sagt til Balague.

Telegraph-reporteren Chris Bascombe sier det samme, at en prislapp aldri ble satt, og at Barcelonas påstander er løgn.

Les mer om

 1. Premier League
 2. Barcelona
 3. Liverpool FC
 4. FC Barcelona
 5. Neymar
 6. Philippe Coutinho

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Coutinho klar for Barcelona. Den nye utkjøpsklausulen er vanvittige 4 milliarder kroner.

 2. FOTBALL

  Coutinho presentert i Barcelona. Så meldte klubben at han er ute med skade

 3. FOTBALL

  Dette er de heteste overgangsryktene før vinduet stenger

 4. FOTBALL

  Coutinho er blitt syk. Samtidig varsles nytt gigantbud fra Barcelona.

 5. FOTBALL

  Barcelona sikret seg colombiansk stopper for drøyt 110 millioner kroner

 6. FOTBALL

  Medier: - Liverpool skal være villig til å selge Coutinho