Klopp hyller Sturridge etter triumfen: - Han er en utrolig spiller

Jürgen Klopp kommer med ros til sin stjernespiss. Nå vil tyskeren ha med seg 100.000 fans til finalen i Europa League.

Jürgen Klopp og Daniel Sturridge under kampen mot Villareal torsdag kveld.

Det ble en festkveld for Liverpool-supporterne på Anfield torsdag.

Villareal var sjanseløse, ble knust 3-0 og Liverpool skal spile finale i Europaligaen mot Sevilla 18. mai.

Spillerbørsene i britiske aviser viser et klart tegn på et Liverpool-lag som spilte en av årets beste kamper. Dejan Lovren trekkes fram som banens beste spiller både i Liverpool Echo og Daily Mirror, mens Roberto Firmino, Emre Can og Daniel Sturridge også har gjort seg fortjent til høye børskarakterer.

Les også

Sevilla-treneren om å møte Liverpool: - Det blir en drømmefinale

— Fantastisk

Klopp og Sturridge delte en bamseklem etter kampen mot Villareal på Anfield torsdag kveld.

For sistnevnte ble det en stor triumf. Etter 2-0-scoringen jublet den engelske spissen som besatt. Han har de siste ukene blitt beskyldt for ikke å bry seg om klubben, og ryktene har også gått om at det har vært problemer mellom Sturridge og Klopp.På gårsdagens pressekonferanse tydet lite på at Klopp hadde noe vondt å si om spissen.

— Daniel spilte en veldig god kamp. Når han er frisk er han en utrolig spiller. Han var fantastisk for oss, men også han trenger et lag rundt seg, sa Klopp ifølge The Guardian.

Les også

Liverpool til Europaliga-finale etter show på Anfield

De gule fra Spania var i realiteten aldri i nærheten av et Liverpool som spilte med høyt press og mye energi, godt hjulpet av et hjemmepublikum i fyr og flamme.

— Overgikk mine forventninger

— Prestasjonen overgikk alle mine forventinger. Jeg har ikke ord for å beskrive det, spesielt den kraften vi viste i første omgang. Det var fint å se på, og stort å være en del av en sånn kveld, sa Klopp.

I den andre semifinalen kom Sevilla seg greit forbi Sjakhtar Donetsk som siste hinder, og dermed møter Liverpool den spanske Europaliga-eksperten i finalen. Sevilla har vært i alle de tre siste finalene i turneringen.

Les også

Klubben beklager etter skrekktaklingen: - Tar avstand fra slike hendelser

Finalen i Basel går 18. mai, og dit vil Klopp ha med seg så mange fans som mulig, selv om han skjønner at ikke alle får plass på Basels stadion som har plass til 38.000 tilskuere.

— Anfield i ferd med å bli et fort

— Vi skal til Basel, og jeg håper vi får med oss 50-60-70.000 supportere. Ikke på stadion, men i byen. Kanskje 100.000 sa Klopp til BT Sports.

Michael Owen mener Anfield er i ferd med å bli et fort, og at Liverpool ser uslåelige ut på hjemmebane.

— Dra dit, skap en atmosfære og la oss gjøre vårt beste igjen. Mange lag vil til finalen, og det er ikke enkelt. Men dette er en skikkelig mulighet for oss, og vi vil ta den, sa Klopp.BT Sports ekspert, tidligere Liverpool-spiller Michael Owen, mener at vi de siste månedene virkelig har fått se hva Klopp kan bety for Liverpool.

— Det er et så høyt energinivå i det presset vi visste Klopp ville ta med seg. Men han gjør spillerne bedre i tillegg. Se på Adam Lallana, Simon Mignolet og Dejan Lovren. Det er spesielle tider som kommer for Liverpool. Det virker som de er uslåelige her (Anfield). Det er i ferd med å bli et fort, sa Owen ifølge BBC.