Fotball

Solskjær: - Gudjohnsen blir i Molde

Den islandske fotballegenden blir å se i eliteserien også i høst.

Eidur Gudjohnsen ble hentet til Molde av Ole Gunnar Solskjær før sesongen. Nå sier Molde-sjefen at islendingen blir i klubben ut sesongen.
 • Marius Schjei Dahl

Han hadde et mål for øyet da han ankom rosenes by før sesongen — å få plass i den islandske EM-troppen. Da Eidur Gudjohnsen hadde klart det - og kronet karrieren med å være med på Islands EM-eventyr som endte med kvartfinale mot Frankrike - begynte ryktene å svirre om at den tidligere Chelsea- og Barcelona-profilen var ferdig i Molde.

Det er han ikke. Det bekrefter trener Ole Gunnar Solskjær til VG.

— Han er en spiller som er motivert for å bidra inn mot en, forhåpentligvis, god andre halvdel av sesongen. Han har hørt av veldig mange at det nå er på tide å legge opp, men han kjenner enda at han har lyst til å være her å bidra, noe som er et stort pluss for oss, sier Solskjær.

Fredag var Gudjohnsen tilbake i Molde og allerede søndag spilte 37-åringen samtlige 90 minutter da Molde spilte 2-2 hjemme mot Start i eliteserien.

Har solgt flere profiler

— Vi fikk god hjelp av Eidur i dag. At han stiller opp og klarer 90 minutter etter ferien og EM er jeg godt fornøyd med, sier Solskjær.

Molde-treneren har sett Mohammed Elyounoussi, Fredrik Gulbrandsen og Mushaga Bakenga forsvinne ut dørene denne sesongen. Det har fått supporterne til å bekymre seg for lagets offensive styrker. Solskjær deler ikke den oppfatningen.

Les også

 1. Molde ble møtt med massiv buing - nå lover Solskjær store endringer

 2. EM-helt Gudjohnsen aktuell mot Start

— Vi har solgt spillere i et vindu der vi ikke kan registrere nye. Vi har hentet inn forsterkninger, men har ikke kunnet bruke dem, sier kristiansunderen og viser til at Björn Bergmann Sigurdarson og Fredrik Brustad vender tilbake til Norge, mens Amidou Diop er på veg tilbake etter et vellykket låneopphold i Kristiansund, som leder 1.divisjon.

Formsvake

I tillegg er Joshua Gatt på bedringens vei etter et langt skadeavbrekk.

Etter 16 serierunder ligger Molde på en skuffende 7.plass på tabellen, mye takket være en formsvak periode med bare ett poeng på de fire siste seriekampene. Romsdalingene har nå sju poeng opp til Strømsgodset på broneplass.

Lørdag møter laget Sarpsborg 08 på hjemmebane.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Ole Gunnar Solskjær
 4. Eiður Guðjohnsen