Fotball

Sandnes Ulf sviktet igjen – kollapset på hjemmebane

Ga bort muligheten for direkte opprykk.

  • Fredrik Fornes

Sandnes Ulf-Kongsvinger 0–3

SANDNES STADION: Start ga Sandnes Ulf en gavepakke med tap mot Elverum – de lyseblå responderte med å gå på et ydmykende 0-3-tap som forærte sørlendingene opprykket.

Start snublet hjemme mot Elverum, og Sandnes Ulf kunne med seier over Kongsvinger sørge for at de var med i kampen om direkte opprykket i siste serierunde.

Men de lyseblå skuslet bort gavepakken fra Start, og forærte heller sørlendingene opprykket med et ydmykende 0-3-tap for Kongsvinger på eget gress.

– Er ikke det veldig bekymringsfullt inn mot en kvalik med kun konsekvenskamper?

– Jo, jeg blir nødt til å snakke med spillerne og høre hva som skjedde. Jeg kan ikke forstå at det ble som det ble. Dette må vi finne ut av sammen, sier Sæternes.

Vidar Nisja var ekstremt skuffet etter tapet - særlig med tanke på gavepakken fra Elverum de ikke maktet å utnytte. Han sier at han personlig ikke kjente noe særlig på nerver.

– Sånne kamper skal jo være kjekke å spille, men det var ikke mye kjekt utpå der i dag. Vi hadde jo håpet på litt uventet hjelp i Start-kampen, også får vi det. Samtidig visste vi jo at vi måtte gjøre jobben selv, og det gjør vi aldeles ikke, sier Nisja.

Kjell Rune Sellin og Sandnes Ulf må via playoff for å rykke opp til eliteserien.
Les også

Følg Sandnes Ulf – Kongsvinger og chat med Aftenbladets reporter

Güven satte inn 1–0

Sandnes Ulf åpnet bra og var gode det første kvarteret av søndagens oppgjør. Det ble opplyst om at Elverum hadde tatt ledelsen over opprykksrival Start, og man skulle tro det tente en ekstra gnist i Ulf-spillerne. Men det ble snarere tvert imot.

For Kongsvinger kjempet seg inn i kampen, og det var ikke ufortjent at Adem Güven satte inn 1–0 for rødtrøyene like før halvtimen var spilt.

Like før pause burde det stått 2–0 til gjestene. Et horribelt tilbakespill fra Viljar Vevatne sendte Güven helt alene med Sahlgren.

Kongsvinger-spissen forsøkte å runde keeper, men gikk over ende. Dommeren blåste i fløyta og dro momentant opp et kort. Publikum trodde nok i noen sekunder at det var rødt kort til Sahlgren og straffe – og dermed mer eller mindre spikeren i kista.

Lettelsen hos Ulf-fansen var derfor stor da det viste seg at dommer Marius Hansen Grøtta holdt opp det gule kortet i retning Güven – for filming.

Sandnes Ulf har vært svake på hjemmebane denne høsten og har tapt mange poeng.

Raknet helt i andre omgang

En god Saku-Pekka Sahlgren vartet ellers opp med noen viktige redninger som gjorde at Ulf fortsatt hadde muligheten til å snu kampen i andre omgang.

Men nedturen bare fortsatte i andre omgang. Niklas Castro økte først til 2–0 etter 57 minutter, før Adem Güven styrte inn et innlegg og satte sitt andre for dagen da Kongsvinger gikk opp til 3–0 kvarteret før slutt.

Da var kampen i realiteten over, og håpet om direkte opprykk ute for Sandnes Ulf.

Nå venter et desperat Fredrikstad-lag i siste serierunde 5. november.

De kjemper for å unngå nedrykk, og det kan fort bli en meget tøff kamp for Sandnes Ulf. Skulle det bli tap der, kan både Ranheim, Mjøndalen og Ull/Kisa gå forbi, og Ulf rykke helt ned til 6. plass og miste hjemmebanefordelen i kvaliken.

Sandnes Ulf - Kongsvinger 0-3 (0-1)

Sandnes stadion, 1607 solgte billetter

Mål: 0-1 Adem Güven (29), 0-2 Niklas Castro (57), 0-3 Güven (74).

Sjanser: 4-6.

Hjørnespark: 13-7.

Gult kort: Jasmin Bogdanovic, Sandnes Ulf, Adem Güven, Kongsvinger.

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL.

Sandnes Ulf (4-2-3-1):

Saku Pekka Sahlgren 5

Viljar Vevatne 3

Nicolai Geertsen 3

Jasmin Bogdanovic 3

Kenneth Sola 3

Axel Kryger 3 (Tomas Kristoffersen etter 61.)
Vidar Nisja 3 (Oddbjørn Skartun etter 71.)

Remi Johansen 3 (Mads Nielsen etter 61.)

Kristian Brix 3
Kjell Rune Sellin 4

Kent Håvard Eriksen 4

Les mer om

  1. Sandnes Ulf