Fotball

Tidligere Vålerenga- og Molde-trener er død

Gunder Bengtsson er død, 73 år gammel. Han sovnet stille inn fredag etter lengre tids sykdom.

Gunnar Bengtsson sitt siste treneroppdrag var for Molde i 2001–2003. Det fikk ikke en veldig pen avslutning. Foto: Romsdals Budstikke/NTB scanpix.

  • NTB

Bengtsson hadde to opphold som trener i Norge. Først med Vålerenga, der han vant serien i 1983 og 1984, før han trente Molde fra 2001 til 2003.

– Vi føler oss trygge på at man har fått påfyll av kompetanse, holdninger og vinnerinstinkt som gjør det mulig å ta de rette skrittene mot klubbens ambisiøse målsettinger, skrev Molde i en pressemelding da Bengtsson ble ansatt.

Likevel gikk det ikke helt som planlagt for Bengtsson i Molde. Etter en svak åpning på 2003-sesongen, valgte han å gå på dagen 22. mai 2003.

– Under pressekonferansen på Molde stadion så begge parter rimelig fornøyde ut. Det er neppe bare gleden over å komme seg bort fra et vepsebol som gledet svenskene, men ingen av partene ville snakke om fallskjermen de fikk med seg, skrev NTB om avskjeden.

Les også

Tidligere UEFA-president Lennart Johansson er død

– Dedikert trener

Det var også Bengtssons siste klubb som trener.

– Bengtsson var en dedikert trener som var spesielt dyktig på defensiv struktur. En god leder og en dyktig fagmann. Profesjonell, sier tidligere Molde-spiller Karl Oskar Fjørtoft til NTB.

I tillegg til å ha trent Molde og Vålerenga, hadde Bengtsson også ansvar for større klubber. Før han kom til Molde i 2001 hadde han vært trener for både Panathinaikos, PAOK, Apollon Limassol og Feyenoord.

Gunder Bengtsson her under en Molde-kamp mot Vålerenga. Foto: Paal Audestad / Thoresen Thore-Erik

Seier i UEFA-cupen

Men han lyktes ikke nevneverdig i disse klubbene. Han fikk sparken i Panathinaikos (1988/89), Feyenoord (1991), Örgryte (1995) og PAOK Saloniki (1996), i tillegg til et mislykket opphold i den kypriotiske klubben Apollon

Den største prestasjonen kom derimot i 1987, da han trente IFK Göteborg. Der de året før røk ut for Barcelona i semifinalen i UEFA-cupen, fikk de sin revansje året etter da de slo Dundee United over to kamper.

I tillegg til å vinne UEFA-cupen med IFK og serien to ganger med Vålerenga, vant han også den svenske ligaen i 1987, samt den greske cupen med Panathinaikos i 1989.

Göteborgs-Posten skriver at Bengtsson sovnet stille inn fredag, etter lengre tids sykdom.

(©NTB)

Les mer om

  1. Vålerenga Fotball
  2. Molde FK
  3. Norsk fotball