Fotball

Hylles for lidenskapelig tale: - Allerede tidenes landslagssjef

Even Pellerud gir seg etter VM-skuffelsen. Roger Finjord tar over.

- Jeg er glad i mennesker, sa Roger Finjord under pressekonferansen onsdag. NTB SCANPIX

 • Nicholas Bergh

Det norske landslaget hadde store ambisjoner i forkant av sommerens VM i Canada, men til slutt endte det med exit i åttedelsfinalen, der England ble for sterke.

Onsdag annonserte Even Pellerud (62) at han trekker seg som landslagssjef.

- Det er alltid gledelig å presentere en ny landslagssjef, sa fotballpresident Yngve Hallén. Her snakker han med Roger Finjord før seansen startet. NTB SCANPIX

På en pressekonferanse klokken 12 ble Pellerud-assistent Roger Finfjord offentliggjort som ny landslagssjef.— Jeg er voldsomt stolt over å få lede et av de to store flaggskipene i norsk fotball, sier Finjord.

— Jeg har inderlig lyst til at jentene kommer hjem fra Rio med medalje. Det er de jentene vi jobber for.

Finjord rettet også en stor takk til Even Pellerud, som var til stede i salen, for tilliten han hadde gitt ham i perioden de har samarbeidet.

- Foregangsland

Roger Finjord blir Norges nye landslagssjef, ifølge VG. NTB SCANPIX

Han var svært engasjert på pressekonferansen. Før journalister fikk stille spørsmål, holdt han et innlegg som varte rundt et kvarter.Med sin høye og klare røst strålte han autoritet fra podiet. Finnmarkingen får veldig mye skryt i sosiale medier.

— Når det handler om tiltredelsestale er Roger Finjord allerede tidenes landslagssjef. Kjenner at jeg gleder meg til fortsettelsen. Bra mann, skriver MAX-kommentator Kenneth Fredheim på sin Twitter-konto.

— Nå serverer Roger Finjord kvinnefotballens variant av "Yes We Can", skriver 100% Sport-redaktør Bertil Valderhaug på sin Twitter-konto.

Finjord er kjent for sine svært engasjerte intervjuer i pausen og etter kamper. Ansettelsen faller i smak hos TV2-profilen Davy Wathne.

— Fascinerende skikkelse. Morsommere og mer slagferdig landslagstrener har norge aldri hatt, skriver Wathne på Twitter.

Pelleruds begrunnelse

FERDIG: Even Pellerud er ferdig som landslagstrener. NTB SCANPIX

Finjord leder Norge i den viktige OL-kvalifiseringen i mars.— Jeg mener sjansen for at vi kvalifiserer oss til OL er større uten meg som landslagssjef, sier Pellerud til fotball.no.

— Laget må løfte seg et hakk for å klare det. Jeg har ikke lenger den energien som skal til for å legge inn de ekstra føringer som kreves. Da er det eneste riktige å overlate jobben til en annen, fortsetter Pellerud.

Overrasket Gulbrandsen

Solveig Gulbrandsen (34) kjenner det norske landslagsmijøet ut og inn, og imponerte tidvis i Canada-VM.

Veteranen hadde ikke forventet onsdagens nyhet.

— Det kom overraskende på meg, jeg trodde han (Pellerud, journ. anm.) ville fortsette til OL-kvalifiseringen. Jeg synes Even har vært en bra landslagssjef. Han satset på meg som gammel spiller, og det setter jeg pris på, sier Gulbrandsen til Aftenposten.

Hun er positiv til at Roger Finjord rykker opp.

— Han kjenner oss godt! Han har fått bra internasjonal rutine og preferanser, og det er bra, sier hun.

Takker spillerne

Even Pellerud benytter muligheten til å takke spillerne.

— Vi har en herlig gjeng med spillere, et godt støtteapparat og et forbund som satser hardt på oss. Forholdene ligger til rette for at vi skal klare å ta nye steg, fortsetter Pellerud.

NORSK NEDTUR: Her feirer de engelske spillerne Katie Chapman, Karen Carney, Lucy Bronze, Fara Williams, Jade Moore, og Steph Houghton Bronzes scoring mot Norge. Åttedelsfinalen i VM ble Even Pelleruds forløpig siste som landslagssjef. Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP/NTB scanpix

Alt i alt er han fornøyd med det han oppnådde i sin andre periode som norsk landslagssjef, selv om han ikke klarte å få ut lagets fulle potensial i VM. Med Pellerud som sjef ble det EM-sølv i Sverige, og laget leverte en strålende VM-kvalifisering.— Even har igjen gjort en solid jobb som norsk landslagssjef. Vi fikk det løftet vi håpet da vi ansatte han. Så er vi også alle enige om at VM ikke ble slik vi hadde ønsket. Da trengs det en topp motivert trener for å løfte laget igjen. Dette er et voksent valg av en trener av topp internasjonalt format, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

Pelllerud har et stort navn innen internasjonal kvinnefotball. Den forrige perioden han ledet Norge, fra 1989 til 1996, ble kronet med VM-gull i 1995. Senere ledet han også Trinidad & Tobabo og Canadas landslag, før han altså tok på seg landslagsansvaret i Norge igjen.

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Finjord vil ha Norge i førersetet

 2. FOTBALL

  Roger Finjord ferdig som landslagssjef: - Spillerne har ikke vært fornøyde

 3. MENINGER

  «Derfor blir jeg ikke bekymret av uenigheten på landslaget»

 4. FOTBALL

  Norge vant med fire i Finjords første kvalikkamp

 5. FOTBALL

  Brannfakkel fra VM-leiren: Norske lag vil aldri få ferdighetene til å styre fotballkamper

 6. FOTBALL

  Norge kan sikre tidenes første OL uten Sverige