Fotball

Ingen trodde laget hans hadde en sjanse i Eliteserien: Søndag ble Maalen kåret til «Årets trener»

Ranheim-treneren fikk den gjeve prisen på Fotballfesten.

Selv rolige og sindige Svein Maalen har gliset en god del i 2018. Søndag kveld ble han kåret til Årets trener på Fotballfesten. Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

  • Marius Dahl

Søndag kveld kaster Fotballfesten glans over norsk fotball med diverse kåringer etter at Eliteserien var ferdigspilt kvelden før.

Prisen for årets trener i Eliteserien gikk ikke overraskende til Svein Maalen, som tok nederlagsdømte Ranheim til en sterk 7. plass, etter at de lenge kjempet om både medalje og Europacup-spill.

Les også

Rosenborg-keeper ble årets spiller i Eliteserien

– Prestert brukbart

– Jeg føler vi har prestert brukbart i år og dette er vel et tegn på det, sa 40-åringen ydmykt til MAX etter å ha mottatt prisen.

Maalen har vært sjef for trondheimsklubben siden 2016, etter noen år som assistent i fjæra. Etter å ha berget mann og mus i en tung sesong i debutsesongen som hovedtrener, ble det et overraskende opprykk etter fire kvalifiseringskamper i 2017.

– Jeg har tatt trappa steg for steg, sa Maalen etter å ha snakket om sin lange vei fra analytiker i RBK og trener for en rekke yngre lag. Maalen var tidligere også trener for Kattem i Toppserien.

Minst like overraskende som opprykket, gikk semiproffene fra Trøndelag knallsterkt ut fra startblokkene og vant fire av de fem første kampene sine. Selv etter å ha blitt tatt på alvor, tok sensasjonslaget poeng på Lerkendal, før lag som Molde og Sarpsborg 08 senere dro poengløse hjem fra Ranheim.

Les også

Kometsesongen gav ham gjev pris – så takket Molde-talentet Solskjær for støtten

Til tross for en litt tyngre høst - øvre halvdel var langt bedre sluttresultat enn de dystre spådommene som ble gitt av ekspertene før 2018-sesongen.

Riise vant pris

LSK-trener Hege Riise ble kåret til årets trener i Toppserien, etter å ha vunnet et suverent seriegull med jentene fra Romerike. LSK er også klar for cupfinale og kvartfinale i Champions League.

Les også

Nå er de i selskap med Barcelona, Chelsea, Lyon, Wolfsburg, Bayern München og PSG

– Det har vært et fantastisk år. Vi har jobbet hardt og gleder oss til den siste kampen. Så blir det kort hvile, før det blir kvartfinale i Champions League, sier Riise til MAX.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86112061419
2Molde852121101117
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Vålerenga84221411314
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Ranheim IL