Fotball

City banket United

Et sprudlende Manchester City rundspilte United.

Manchester City rundspilte byrivalene.
 • Jakob Priesner

Manchester City gav byrival Manchester United en leksjon de sent vil glemme da lagene møttes til dyst på Etihad stadion. I løpet av kampens første 50 minutter scoret de fire mål. Resten av kampen viste de hvordan man bør spille forsvar.

— Vi har sett frem til denne kampen, og det er slike kamper vi må vinne. Vi har klart oss godt i disse oppgjørene de siste årene og var rimelig rolige, sier City-kaptein Vincent Kompany etter kampen.

Han ville imidlertid ikke gi seieren for mye betydning.

— Vi fikk tre kjærkomne poeng, men det er vanskelig å spå resten av sesongen på bakgrunn av denne kampen. Det var uansett viktig for selvtilliten vår å slå rivalen vår, dessuten gav vi tilhengerne våre en grunn til å feire, sier Kompany.

— Måten vi spilte på var bra. Vi scoret fire mål og var aggresive. Vi prøvde som alltid å spille raskt. Det er tidlig i sesongen, men det er nok den beste kampen vi har hatt under meg, sa City-trener Manuel Pellegrini.

Tidlig ledelse

City-kapteinen holdt på å rote det til i åpningssekundene, Vincent Kompany. Danny Welbeck klarte imidlertid ikke å avslutte skikkelig, og etter dette tok hjemmelaget over. De tilrev seg initiativet i kampen og hadde ballen mye innledningsvis.

I det 16. minutt fikk de også betalt for arbeidet. Samir Nasri utfordret på venstresiden, og flikket etter hvert videre til Kolarov som kom på en overlapp. Serberen slo ballen inn foran mål. Der dukket Sergio Agüero opp og styrte ballen i mål til ellevill jubel blant de lyseblå.

Rett etterpå fikk Nasri muligheten til å øke ledelsen. Ballen dalte ned mot ham etter en duell inne i feltet. Franskmannen smalt til på volley, men forsøket gikk over.

United fikk etter hvert mer tak i ballen, men de slet med å spille seg frem til noen store sjanser. Til det var City for godt organisert defensivt, og de avgjørende duellene gikk i de lyseblås favør. Da United flyttet laget litt lenger opp gav dette også mer rom for City. Det var dermed hjemmelaget som hadde de største sjansene også i denne delen av kampen.

Det var imidlertid etter en corner de skulle øke ledelsen. For på overtid vant Negredo luftduellen etter det innoverskrudde hjørnesparket, og fra fire meter sørget Yaya Touré for at ballen endret retning og gikk i nettmaskene.

— Målet kom på et gunstig tidspunkt for oss. Jeg har heller aldri scoret med kneet før, sa Touré etter kampen.

Kjempestat på 2. omgang

Bare et minutt etter hvilen kom tegnet på at Citys dominans ikke var tilfeldig. Negredo klarte å vende bort Nemanja Vidic inne i feltet, og foran mål kunne Agüerro enkelt sette inn sitt andre for dagen.

Rett etterpå kontrer Jesus Navas over nesten hele banen på Citys høyreside. Innlegget til Nasri som kom løpende på bakre stolpe var utsøkt, og franskmannens avslutning på volley var kontant. På fem minutter hadde de lyseblå doblet ledelsen til 4-0. ## Trøstemål

De resterende 40 minuttene ble en transportetappe for hjemmelaget. Den oppgaven tok de imidlertid på høyeste alvor. Målet var å holde nullen og de fortsatte det gode forsvararbeidet som de viste i første omgang. Når City-forsvaret ikke klarte å ordne opp sørget lagets sisteskanse Joe Hart lenge for at ballen ikke gikk inn i nettet.

Helt på tampen fikk imidlertid United det trøstemålet de jaktet. På et frispark fra 25 meter dunket Rooney ballen inn i krysset. Hart hadde en hånd på ballen, men avslutningen var for hard til at han klarte å avverge. Feiringen blant de som hadde kledt seg opp i blått på tribunen ble imidlertid ikke merkbart mindre på grunn av denne scoringen.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22006066
2Arsenal22006246
3Brentford21106244
4Tottenham Hotspur21106334
5Newcastle United21102024
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Karpe-medlemmet ble sjokkert da han så hvilke ytringer folk blir dømt for. Nå ønsker han endring.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5