Fotball

Rekdal fikk kjeft av kona før kamp: - Hun mente jeg sutret

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal smilte etter årets første seier. Men på hjemmebane vanket skyllebøtte.

ETTERLENGTET SEIER: Kjetil Rekdal, som var fornøyd med mye mot Bård Floviks menn, forsikrer om at ingen tar av etter årets første seier i serien. Foto: NTB scanpix

  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

ULLEVAAL: Vålerenga kunne endelig juble for en seier i serien igjen. Tromsø ble slått 4-0 på Ullevaal, og trener Kjetil Rekdal kunne også koste på seg et smil.

— Det var en fortjent seier, slo den tidligere landslagskapteinen fast.

Både han og spillerne har vært under hardt press etter den begredelig sesongstarten.

Les også

John Arne Riise med flau miss. Måtte dyttes vekk av lillebror etter kampen

Og da Rekdal fikk beskjed om at midtbanetalentet Sander Berge var syk og ikke kunne spille kampen, ble han oppgitt.

Da sa kona Ane Guro Skaare-Rekdal fra.

— Det kan hende hun blir irritert nå fordi jeg forteller dette i media, sier Rekdal og flirer.

- Hun trodde vel jeg sutret

Han forteller om seansen hjemme i Ottestad utenfor Hamar tidligere søndag.

— Jeg fikk vanvittig kjeft. Fordi da jeg fikk beskjed om at Sander var syk, så sa jeg f…. Nå går alt i mot oss, og det vil ingen ende ta. Jeg sa det var et klassisk bunnlagsymptom. Da fikk jeg så kjeft at du ikke aner, sier Rekdal.

— Hun mente jeg var i ferd med å akseptere at vi er et bunnlag. Det var ikke det jeg mente, jeg tror hun misforsto litt. Men det er viktig å være realist, sier VIF-treneren.

— Det var ikke noe galt i det hun sa, vi var på bølgelengde der. Hun trodde vel at jeg sutret. Men jeg stålsatte meg bare for å kunne bygge energien opp, forklarer Rekdal med et smil om munnen.

Les også

Børsen: Zahid blomstret igjen – VIFs beste mot Tromsø. Hva er din dom?

Om det bør bli et fast innslag før kamp er vel heller tvilsomt. Men med tre poeng, fire scorede mål og godt spill, spesielt etter pause, slipper Vålerenga snakk og mas om at de ennå ikke har vunnet en kamp.

Men Rekdal, som var fornøyd med mye mot Bård Floviks menn, forsikrer om at ingen tar av etter årets første seier i serien.

Åpner opp for pressen igjen

— Det er langt opp til de beste. Vi har en lang vei å gå før vi får denne klubben opp dit vi vil være. Men vi bygger opp. Og så bygger vi ned. I Vålerenga er det ofte to skritt frem og ett tilbake, så ett skritt frem og to tilbake. Det er alltid press på spillere og trenere her, sier Rekdal.

Som også ønsker pressen velkommen tilbake til klubbens treningsanlegg på Valle etter sist ukes taushet. Rekdal bestemte at ingen av spillerne fikk snakke med media, inkludert ham selv.

Les også

Tromsø ble rundspilt av Vålerenga: - Lekestue

— Når det begynner å stjele så mye energi at pilen begynner å peke feil vei, og ikke minst når jeg selv merker det – ved at jeg blir irritert, da måtte vi gjøre noe. Man har ingen fasit på hva som fungerer i motgang, derfor må man prøve seg frem.

Lørdag stilte rundt 100 VIF-supportere opp på den siste treningen før søndagens kamp. Det kan hende det hjalp.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor VIFs snuoperasjon, Riises dommerutskjelling, Barcas kollaps og Deilas ydmykende nedtur er blant temaene:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Rosenborg21106154
3Vålerenga21104134
4Molde21105324
5Viking210136-33
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Vålerenga Fotball
  3. Tromsø IL