Fotball

- Bare 3-0 mot Olympiakos kan berge David Moyes

Bookmaker betaler tilbake pengene til de som tippet Manchester United som seriemester.

MOYES-SKEPSIS: Er David Moyes rett mann for Manchester United? Stadig flere mener «nei». Engelske aviser bruker i dag mye plass på Liverpools ydmykelse av United. Blant annet mener The Telegraph at bare seier og avansment i Champions League kan redde jobben til skotten.
  • Roar Lyngøy

0-3-tap hjemme på Old Trafford mot Liverpool er uhørt for Manchester United. Uhørt er det også at laget ligger på 7. plass i Premier League, hele 12 poeng bak 4. plassen.

United er ille ute i serien, og onsdag kan det bli en ny kjempenedtur i Champions League. United tapte den første åttedelsfinalen mot greske Olympiakos med 0-2, og dermed må Moyes’mannskap vinne med minst tre mål i returen på Old Trafford.

— Kun 3-0 mot Olympiakos i Champions League kan redde jobben til David Moyes nå, skriver Mark Ogden i The Telegraph.

Alan Hansen i samme avis er av samme oppfatning.

— David Moyes og Manchester United er i krise, og spørsmålet er hvor lenge hierarkiet på Old Trafford kan holde ut. Ryker United ut av Champions League, og deretter taper mot Manchester City, vil det være tvilsomt om Moyes kan fortsette, skriver Hansen.

Mislykkede signeringer

Jamie Redknapp skriver dette i Daily Mail:

— Etter et resultat som dette må jo David Moyes lure på hva som skjer med jobben hans. Kampen mot Olympiakos onsdag blir uhyre viktig. Ryker de ut må United klare seg uten Champions League-fotball de neste 18 månedene, skriver Redknapp.

Å fylle skoene etter Sir Alex Ferguson har så langt vist seg fryktelig vanskelig for Moyes.

— Moyes har gjort to store signeringer, men de fungerer ikke. Han brukte 27.5 millioner pund på Marouane Fellaini, men han har aldri sett ut som en United-spiller. Og jeg er stor fan av Juan Mata, men du betaler ikke 37 millioner pund på en spiller og bruker ham i en uvant posisjon, skriver Redknapp.

Spillere som Robin van Persie og Wayne Rooney er skygger av seg selv, og The Mirror fokuserer på Rooneys uttalelser etter kampen.

— Det er et mareritt, sier Rooney.

— En av mine verste dager som fotballspiller. Det er vanskelig å takle, sier United-spissen.

Betaler tilbake penger

Manchester Evening News kan fortelle at bookmakeren Fred Done har bestemt seg for å betale tilbake pengene til dem som før sesongen tippet at United ville vinne Premier League.

Gesten vil koste ham 200.000 pund, rundt 2 millioner kroner.

— Disse lojale supporterne hadde aldri sjansen til å vinne med United. Denne sesongen har vært håpløs og meningsløs. Alle som la inn tips på United som seriemester skal få refundert hver eneste penny, sier mangemillionæren og United-supporteren.

Moyes overrasket

David Moyes innrømmer at jobben som manager i Manchester United er vanskeligere enn han hadde ventet seg.

— Jobben ville ha blitt tøff uansett. Er den tøffere enn jeg trodde den ville være? Ja, jeg vil si det, forteller Moyes.

Skotten mener laget må heve spillet sitt betraktelig for å snu motgangen.

— Vi må spille bedre, gjøre det vanskeligere å slå oss og vanskeligere å spille mot. Vi må også sørge for at vi skaper mer og tar vare på flere muligheter, sier Moyes.

Les mer om

  1. Engelsk fotball