Fotball

Brutter'n håper Jonevret leser dette

Har brukt tapet mot Viking i generalprøven som motivasjon.

PÅ PLASS: Kåre Ingebrigtsen er på plass i Stavanger med en seiersplan. Foto: Petter Rasmus

 • Petter Rasmus
  Petter Rasmus

STAVANGER (adressa.no): Etter enkle seire mot svakere motstandere gjennom vinteren, fikk RBK en real smekk over kjeften mot Viking i generalprøven før seriestarten.

Forventer samme oppskrift

Nå innrømmer Kåre Ingebrigtsen at han har brukt den karamellen til å motivere spillerne litt ekstra foran kveldens kamp.

— Det er klart. Vi har også sett den kampen på nytt på video. Jeg vil tro at Viking vil prøve på akkurat det samme som de gjorde da. Viking satt igjen med en lang bedre opplevelse enn det vi gjorde, og derfor forventer jeg samme oppskrift derfra. Jeg håper egentlig at de leser dette, for da bytter de sikkert strategi– og det er egentlig bra det, sier Bruttern og gliser.

Ingebrigtsen er likevel klar på at de bruker klart mest energi på hvordan de selv skal løse oppgaven i Stavanger.

SE RBK-MAGASINET:

Les også

- Viking er en sovende bjørn

Har en plan som fungerer

— Vi er uansett ikke så opptatt av hva Viking gjør. Vi ønsker å styre kampen og bestemme det som skjer. Vi vet at vi har en plan som fungerer dersom vi gjør det vi skal gjøre, sier han.

Med Pål André Helland ute, betyr det at Ingebrigtsen for tredje kamp på rad må stille uten den høyrevingen han helst vil spille med.

— Det gjør ikke så mye med laget. De to andre vingene har virkelig levert, og har klart å dekke over fraværet til Pål. Men, det er klart, vi er sårbare på kantene og har en tynn tropp. Vi trenger ikke en veldig stor buss til bortekampene nå. Vi sparer penger på reisebudsjettet, for å si det sånn. Det er ikke noe vi trenger å holde på med i lengre tid, sier han.

Les også

Rosenborg-ledelsen visste ikke at Nicki Bille var dømt tidligere

Bra om Godset var bunn

Etter 1-1 hjemme mot Godset sist, sa Ingebrigtsen at han på forhånd ville vært fornøyd med sju poeng etter de tre første kampene. Men han ønsker ikke å si hvor mange poeng som kreves i Stavanger for at poenghøsten fortsatt skal være like spiselig.

— Vi har gjennomført tre kamper der vi har prestert bra. Dersom det vi viste mot Godset er bunnivået vårt, så har det økt betraktelig i forhold til 2-4 på Nadderud i fjor. Og da har vi gjort en skikkelig bra jobb.

Slik spiller RBK mot Viking: André Hansen - Jonas Svensson, Hólmar Örn Eyjólfsson, Stefan Strandberg, Micke Dorsin - Mike Jensen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø - Tobias Mikkelsen, Alexander Søderlund, Riku Riski.

Antatt lagoppstilling Viking: Iven Austbø - André Danielsen, Joackim Jørgensen, Karol Mets, Kristoffer Haugen - Zymer Bytyqi, Magne Hoseth, Vidar Nisja, Yann-Erik de Lanlay - Veton Berisha, Jon Dadi Bödvarsson.

 1. Les også

  Sigurdsson spiller ikke mot Rosenborg

 2. Les også

  Helland blir igjen hjemme: - Veldig irriterende

 3. Les også

  «For ingen (fra Nord-Norge) banker RBK»

 4. Les også

  Viking setter alt på vent

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Viking FK
 3. Rosenborg BK
 4. Kjell Jonevret
 5. Kåre Ingebrigtsen

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Gytkjær fikk treningssjokk etter RBK-overgangen

 2. FOTBALL

  Brutter'n: - Finnes ikke redd for å bruke dem

 3. FOTBALL

  Her er Kåres reserveløsning

 4. FOTBALL

  Slik forklarer Berntsen benkingen av angrepsstjernene

 5. FOTBALL

  RBK droppet den faste seiersfeiringen av respekt for Viking

 6. FOTBALL

  Beste RBK-start på 14 år: – Konkurrentene våre koser seg ikke med tabellen nå