Fotball

- Politietterforskning stanset Stengel-overgang

Stabæk-leder Olsen hevder spilleren ville til Vålerenga og at VIF ville ha ham. Likevel er Stengel fortsatt i Stabæk.

Herman Stengel.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

SANDVIKA (aftenposten.no) : Vålerenga kjøpte en opsjon på fire millioner kroner for Stabæk-talentet Herman Stengel i forbindelse med overgangen til Veigar Pall Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga i 2011. Men Vålerenga benyttet seg aldri av opsjonen. I stedet hevet klubben kjøpsretten de betalte fire millioner kroner for. I retten mandag kom det frem hvorfor de valgte å heve denne.

I et brev til Stabæk fra Vålerenga Fotballs styreleder, Odd Skarheim, ble det oppgitt tre grunner til dette: De følte seg usikre på hva som var Stabæks forpliktelser i avtalen, Vålerenga oppfattet det sånn at Norges Fotballforbund kunne anse avtalen som ugyldig, samt at hvis Stabæk skulle gå konkurs som det i perioder var en viss fare for, ikke ville kunne klare å opprettholde sine avtaler.

Under det mye omtalte møtet mellom Inge André Olsen fra Stabæk og Vålerenga-manager Martin Andresen og sportsdirektør i VIF Truls Haakonsen, kom det frem at VIF ønsket å kjøpe Stengel.

Olsen svarte på det med å kreve et tosifret antall millioner kroner for stortalentet. Det var da Martin Andresen ifølge Olsen foreslo en opsjonsavtale.

Men denne ble altså hevet. Likevel var det interesse fra VIF. Både Martin Andresen og nåværende trener Kjetil Rekdal ønsket begge å hente ham, men Inge André Olsen forteller at den pågående politietterforskningen i saken i fjor gjorde det umulig å få til.

— Politietterforskningen stanset en mulig overgang for Stengel. Det absurde i denne situasjonen er at vi ikke får solgt en spiller vi ønsker å selge, og Vålerenga ikke får kjøpt en spiller de ønsker å kjøpe, sa Olsen da han tirsdag fortsatte sin forklaring fra vitneboksen.

Olsen hevder at Vålerenga skal ha gitt beskjed om at de er blitt rådet til å holde seg unna. Olsen viser også til fraksjoner innad i VIF, og interne stridigheter, som stoppet en mulig overgang.

Retten tok pause etter at Inge André Olsens forsvarer var ferdig med sin klient. Dagen fortsetter med Truls Haakonsen i vitneboksen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Lillestrøm137332016424
4Kristiansund137241312123
5Rosenborg146442619722
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Vålerenga Fotball