Fotball

Hellas-trener fikk sparken etter sensasjonelt tap

Claudio Ranieris grusomme start som Hellas-trener gikk som det måtte gå. Dagen etter tapet for miniputt Færøyene var det slutt.

Claudio Ranieri har ikke fått det til som trener for Hellas.
  • Kjetil Flygind

Hellas har tapt alle sine tre hjemmekamper i EM-kvaliken i høst. Mot antatt svakere motstand. I tur og orden har Romania, Nord-Irland og i fredag Færøyene slått europamesterne fra 2004.

Hellas, som sist var i aksjon i VM-sluttspillet i Brasil i sommer, har fått en fryktelig start på EM-kvaliken. Under italienske Claudio Ranieris ledelse ligger laget sist i sin kvalifiseringsgruppe med ett fattig poeng.

Det kom i 1-1-kampen borte mot Finland i Helsingfors for en måned siden.

Etter det ydmykende tapet for Færøyene fredag gikk det bare noen timer før meldingen kom om at Ranieri måtte rydde kontoret.

Fikk sparken i Chelsea

Det er ikke første gangen den 63 år gamle italieneren får sparken.

Den tidligere Chelsea-treneren har også fått sparken i Monaco, Valencia, Roma og Inter. Ja, og i Chelsea da så klart. Før 04/05-sesongen var hans tid i London over.

Avgjørelsen om å avslutte samarbeidet med Ranieri var uunngåelig for det greske fotballforbundet.

Hellas var på toppen av Fotball-Europa da de overraskende vant EM for ti år siden.Fredag nådde laget bunnen med et smell da laget som ligger på 187. plass på FIFA-rankingen reiste fra Pireus og hjemmebanen til Olympiakos med tre poeng.

Les også

  1. Viking-flopp senket Hellas i sensasjonell Færøyene-seier

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Hellas' herrelandslag i fotball
  3. Færøyene