Kjenning fra Premier League dømmer Norge-Ungarn

MYNDIG: Mark Clattenburg skal dømme Norge-Ungarn torsdag kveld. Her i aksjon under Norwich-Swansea i helgen. Alexander Tettey like bak dommeren.
  • 100% Sport

Den engelske toppdommeren Mark Clattenburg (40) skal dømme torsdagens EM-kvalifiseringskamp mellom Norge og Ungarn på Ullevaal.

Det blir første gang han dømmer Norges landslag, men en av spillerne kjenner ham godt. Alexander Tettey hilste på ham senest lørdag, da han som kaptein ledet Norwich ut til 1-0-seieren mot Swansea, en kamp dømt av Clattenburg.

Clattenburg har dømt ti Premier League-kamper så langt i sesongen, i tillegg til flere internasjonale kamper. Forrige uke dømte han Real Madrids 1-0-seier mot Paris Saint-Germain i mesterligaen.

Les også

Tettey fikk kapteinsbindet: - Jeg trodde de tullet med meg

Som toppdommere flest har også Clattenburg vært involvert i kontroversielle hendelser. Han ble ikke satt opp til å dømme Everton i fem år etter flere avgjørelser som gikk mot klubben i et derbytap mot Liverpool i 2007. I 2012 ble han av Chelsea anklaget for å ha kommet med en rasistisk slengbemerkning mot John Obi Mikel, men Clattenburg ble frikjent av disiplinærutvalget.

Mark Clattenburg dømte den engelske ligacupfinalen i 2012 og OL-finalen for menn samme år. Med seg på Ullevaal får han linjemennene Simon Beck og Jake Collin, fjerdedommer Simon Bennett og de ekstra assistentene Craig Pawson og Jonathan Moss.

(©NTB)