Fotball

Skotsk presse bruker The Beatles for å beskrive norsk elendighet for Celtic

Skotsk avis sammenligner Molde med fyrverkeri. Celtic med blindgjengere.

Slik ser skotske aviser ut dagen derpå.
  • Ole Bjørner Loe Welde

(Glasgow/Rbnett): På pressekonferansen på Celtic Park var det tydelig at flere av de skotske journalistene er kritiske til Ronny Deila sin fremtid som Celtic-manager. Det avspeiles også i dagens aviser. Samtidig gir flere av journalistene ros til MFK som «det beste laget».

— Beklager, Celtic, dere har gått tom for unnskyldninger, skriver avisa The National. Kommentator Martin Hannan mener at Molde viste at de er et langt bedre lag, og at de fortjente å gå videre fra gruppespillet.

Les også

Molde-spillerne vil overtale Berg Hestad til å bli med videre

— Tap mot Norges sjette beste

Avisa The Scottish Sun er noe hardere, i hvert fall i formspråket. De oppsummerer Celtic sin deltagelse i Europa denne sesongen på følgende måte:

Ronny Deila og Ole Gunnar Solskjær i hyggelig samtale FØR kampen mellom Celtic og Molde.

— Ingen seire på sju kamper i Europa, hjemme- og bortetap mot Norges sjette beste fotballag. Og fortsatt insisterer Deila på at han ikke skal få sparken.I sin kommentarartikkel viser journalist Robert Grieve til at 5. november er dagen for et tradisjonelt fyrverkeri i Storbritannia.

— Det var Ole Gunnar Solskjær som hadde et lag med raketter. Ronny Deila hadde noen defensive blindgjengere, skriver han.

Les også

Deila får massiv kritikk: - Buing fra 30.000 tilskuere vil være vanskelig å ignorere

— Upålitelig

The Herald er den store avisa i Glasgow. De har en litt mer forsiktig tilnærming til Deila, men feller samtidig en knallhard dom over hjemmelaget.

— Ikke noe gir et fotballpublikum mer panikk enn erkjennelsen av at de har et forsvar som er omtrent like pålitelig som en utslippstest fra Volkswagen, skriver The Herald.

The Scotsman, som er en riksavis basert i Edinburgh har en fin sisteside som viser en Celtic-spiller som fortviler. Overskriften «Norwegian Wound» (høyst trolig et ordspill på The Beatles´ kjente sang «Norwegian Wood») sier det meste. Journalisten Stephen Halliday har gjort god research.

— Molde dro i land den første seieren til et norsk lag på skotsk jord, skriver han i sitt referat.

Den store skotske tabloidavisa Daily Record er lei av at Deila sitt lag gjør de samme feilene igjen og igjen.

— Spillere som springer rundt uten mål og mening og en plan som ikke virker, konstaterer de og legger til at Molde kunne ha scoret flere mål dersom Tommy Høiland hadde tatt bedre vare på sine sjanser.

— Publikum buet Celtic av banen, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor.

Helsvart for nordmennene

The Evening Times bruker et av Ronny Deilas egne ord for å oppsummere kampen:

— Utilgivelig. De samme feilene skjer igjen og igjen med denne gjengen spillere.

— Noen Celtic-supportere mener at det e pressen som konspirerer når vi skriver at denne gentlemannen, og det er han virkelig, kan miste jobben til tross for at de dominerer i den hjemlige serien. Tullprat. Dette er virkelighet. Ropene etter kampslutt og tabellen som viser at de ligger sist i sin gruppe i Europa betyr mye mer enn seieren mot Dundee, Kilmarnock og Motherwell, skriver Neil Cameron i ettermiddagsavisa.

Han er heller ikke nådig mot Celtic sin norske midtbanespiller Stefan Johansen.

— Akkurat nå er Stefan Johansen en tom trøye, skriver han.

Les mer om

  1. Europa League
  2. Ronny Deila
  3. Celtic FC
  4. Molde FK