Fotball

SR-Bank gir opp fortrinnsrett på pant, dersom kommunen overtar stadion

SR-Bank har styrket håpet til styret i Viking AS. Kreditoren er villig til å si fra seg sin førsteprioritet på pant, dersom kommunen overtar Viking Stadion.

11. desember avgjør bystyret i Stavanger om de skal bli stadioneiere. Foto: Fredrik Refvem

 • Lars Hjalmarsson
 • Dag-henrik Fosse

Viking AS har opparbeidet seg en gjeld på 75 millioner kroner. SR-Bank har førsteprioritet og pant på rundt 60 av disse millionene. På fredagens aksjonærmøte i Viking sa de seg villige til å vike fra sin førsteprioritet.

– Vi har satt oss inn i tematikken i rådmannens innstillinger. Vi har klare prinsipper på at vi ikke vil være med på å ettergi gjeld som bank. Men vi leter etter løsninger. Å vike prioritet på gjelden er noe vi kan gå med på - all den tid Vikings gjeldsnivå blir lavere, sier konserdirektør for kommunikasjon i SR-Bank, Thor-Christian Haugland til Rogalandsavis.

Les også

Viking-sjef sier nei til 100.000 i lønn: – Dette er en jobb vi gjør med hjertet

SR-Bank er både eier og kreditor på Viking stadion. Haugaland forteller også at de ikke har noen plan om å begjære Viking AS konkurs, men at de heller ønsker å være med på å bidra til en løsning.

Om Stavanger kommune skal eie, leie eller holde seg unna Viking stadion blir avgjort i bystyret 11. desember.

Ordfører Christine Sagen Helgø i Stavanger har videresendt en e-post fra rådmannen i Stavanger, Per Kristian Vareide, tl bystyrets medlemmer og varamedlemmer. E-posten har dette innholdet:
"Jeg viser til dagens oppslag i Rogalands avis som siterer et møte i Viking, der også SR bank var til stede. På bakgrunn av dette oppslaget, finner rådmannen det nødvendig å undersøke de nye opplysningene før saken ferdigstilles for politisk behandling. Det tas sikte på å få de nødvendige avklaringer så raskt som mulig mandag, slik at saken kan ferdigstilles mandag.

Rådmannen vil understreke at det er viktig å få til en politisk avklaring av kommunens videre engasjement i Viking stadion før jul, og ber om at saken blir stående på saklisten for bystyrets møte i desember.

Jeg ber om at bystyrets medlemmer underrettes om dette."

Les mer om

 1. Stavanger
 2. Stavanger kommune
 3. Viking stadion
 4. Viking FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Tre parter kan løse Vikings stadionutfordring

 2. FOTBALL

  Her er Vikings bønn til politikerne i stadionsaken

 3. FOTBALL

  Ytterpunkt for Viking stadion: Fra helt kommunalt til konkurs

 4. FOTBALL

  Vikings styreleder: – Jeg er veldig fornøyd

 5. FOTBALL

  Her er SR-Bank og Vikings forslag til løsning for stadion

 6. FOTBALL

  SR-Bank Arena kan sikre Vikings vei mot eliten