Da nimålsthrilleren ble avgjort, gikk Klopp av skaftet

Tok fullstendig av da Liverpool sikret årets første Premier League-seier.

Jürgen Klopp feirer sammen med spillerne etter at Adam Lallana (uten drakt) har avgjort nimålsfesten i Norwich.
  • Odd Inge Aas

Liverpool hadde ikke vunnet i Premier League siden den nest siste dagen i 2015 da de dro til Carrow Road for å møte et Norwich som ikke hadde vunnet siden den andre dagen i 2016. To lag i motgang var imidlertid ikke noe hinder for en fantastisk underholdende fotballkamp, selv om de to managerne nok rev av seg et par hårtuster hver over hvordan laget deres opptrådte defensivt.

Kampen endte tilslutt med ni mål.

— Dette er en legendarisk Premier League-kamp, sa Erik Thorstvedt på TV 2 etter målfesten.

Håpløst forsvarsspill

Det så virkelig mørkt ut for Liverpool da hjemmelaget gikk opp til 3-1 ni minutter etter pause, men bare minuttet senere startet kaptein Jordan Henderson det som ble en perfekt opphenting for de røde.

Roberto Firmino hadde målgivende pasning der, og banens beste scoret også sitt andre for dagen da han utlignet til 3-3 åtte minutter senere. Kontringen fra Jürgen Klopps lag var bra, men hjemmelagets forsvar var ikke særlig godt organisert.

Liverpool-spillerne jubler etter Roberto Firminos utligning.

Virkelig håpløst ble imidlertid forsvarsspillet på James Milners ledermål. Kaptein Russell Martin hadde ikke oversikt, og tilbakespillet mot keeper ble i stedet en perfekt pasning til Milner. Midtbanesliteren var sikker alene med keeper, og så ut til å skaffe Liverpool tre sårt tiltrengte poeng.På overtid utlignet imidlertid midtstoffer Sebastien Bassong med et velplassert langskudd, og Klopp var rasende på benken.

Om det var dommer Kevin Friend eller egne spillere han var mest sint på er ikke lett å si, men følelsene snudde da Adam Lallana satte inn seiersmålet like før de fem tilleggsminuttene var spilt.

Lallana rev av seg drakta, og Klopp løp mot matchvinneren og jublet med spillerne.

Naismith herjet i debuten

Kampen begynte bra for gjestene, som tok ledelsen ved Firmino etter 18 minutter. Pasningen fra Millner var god, og brasilianeren var akkurat heldig nok til at avslutningen snek seg over streken via keeper og stolpen.

Jürgen Klopp underveis i kampen mot Norwich.

De røde har hatt store problemer med å forsvare seg på dødballer denne vinteren, og etter 29 minutter kom det nok et eksempel på det. Etter en del frem og tilbake i feltet fikk Dieumerci Mbokani ballen med ryggen mot mål. Hælsparket var av det frekke slaget, og ballen gikk mellom beina på Mamadou Sakho og i mål.Fire minutter før pause ble vondt verre for Liverpool. Keeper Simon Mignolet har også fått sin dose med kritikk, og fikk nye, negative merknader da tidligere Everton-spiller Steven Naismith scoret i sin Norwich-debut. Skuddet fra skotten var godt og velplassert, men det er ikke vanskelig å se for seg at en keeper som David De Gea hadde avverget målet forholdsvis enkelt.

Liverpools største gavepakke til vertene var det venstreback Alberto Moreno som sto for. To ganger felte han Naismith ni minutter etter pause, og Wes Hoolahan var sikker fra elleve meter.

Liverpool hentet seg imidlertid inn. Tirsdag venter Stoke i ligacupens semifinale på Anfield. Liverpool leder 1-0 etter første kamp.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk