Fotball

Islandsk aften da Vålerenga ble utspilt av Molde: - Vi hadde noen gode øyeblikk

Eidur Gudjohnsen inntok regissørrollen da Kjetil Rekdal og VIF krasjlandet mot Solskjærs Molde.

 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

I et ruskevær på Aker stadion hadde Ole Gunnar Solskjærs Molde få problemer med å slå Kjetil Rekdals Vålerenga i torsdagens oppgjør mellom lagene til de to tidligere romkameratene på landslaget.

 • Sett denne? Rekdal fikk kjeft av kona før kamp.

Sander Svendsen, et selvmål av Enar Jääger (heading fra Mushaga Bakenga via VIF-forsvareren), Petter Strand og Joona Toivio stok bak målene i 4-0-seieren.

Molde ligger på 2. plass på tabellen, poenget bak Rosenborg, mens Vålerenga ligger nest sist på tabellen, plassen over Start.

Etter kampen var en islandsk veteran i fokus.

TV 2-ekspert: — Han er genial

— Han er en genial spiller. Han tenker kjappere og bedre enn alle de andre spillerne på banen, sier TV 2-ekspert Ole Martin Årst fra indre bane på Aker stadion.

Gudjohnsen selv var også fornøyd.

— Vi spilte bra og hadde noen gode øyeblikk. I dag var fokuset å holde nullen, det var viktig, og det klarte vi. Herlig med tre poeng, sier islendingen til TV 2. Om egen innsats, involvert i tre av fire Molde-mål, er han beskjeden.

Molde Eidur Gudjohnsen viste at han fortsatt er en meget god fotballspiller da han var svært sentral i Moldes seier over Vålerenga torsdag.

— Jeg har spilt bedre kamper.- Var det en lett kamp?

— Nei, det var det ikke. Men 4-0 er kanskje litt flatterende. Vi måtte gjøre de riktige tingene.

Han slapp å spille 90 minutter, noe kroppen var glad for.

Vålerenga var med på notene i åpningsminuttene i Molde, men det tok 15 minutter, så tok hjemmelaget ledelsen etter 15 minutter da Sander Svendsen klinket til fra 16 meter og sendte Ole Gunnar Solskjærs lag opp i 1-0. Forarbeidet sto den islandske veteranen Eidur Gudjohnsen for. Da venstreback Per-Egil Flo spilte opp 37-åringen, flikket han ballen i luften - med hælen - og vips var 19 år yngre Svendsen i god skuddposisjon. En lekker detalj fra Gudjohnsen.

Fikk gå opp alene

Samme mann var der det skjedde da Molde doblet ledelsen etter 34 minutter. Igjen sørget Flo for pasning da Mushaga Bakenga, som startet for første gang i serien i år, headet via VIF-forsvarer Enar Jääger og i mål.

I duellen med Jääger? Gudjohnsen.

— Var jeg sist på ballen, skal jeg kreve å få det målet. Hvis ikke, er det noen andre sitt. Sånn er det å være spiss, man må være litt egoistisk. Man må ta det man kan få. Spesielt i min alder, sa Gudjohnsen til TV 2 og smilte lurt.

VIF og Sander Berge (t.h.) fikk lite til mot Molde og Ruben Gabrielsen.

Ingen pluss i margen til Vålerengas spillere for måten de lot Bakenga gå opp alene og heade på.Solskjær så 1. omgang fra tribunen, og fikk se hjemmelaget ha full kontroll på oppgjøret, og 1. omgang handlet stort sett om de blå.

Sander Berge forsøkte seg med en lur avslutning seks minutter før pause, men Ethan Horwath reddet.

Nesten for Gudjohnsen

Eidur Gudjohnsen var svært nær å styre etter Petter Strand-frispark i mål fra skrått hold rett før pause, men islendingen fikk ikke styrt skuddet i mål.

Det gjestene fornøyde med. Det var nok å snakke om i pausen om det ikke skulle stått 3-0 halvveis. VIF åpnet greit, men falt av utover i omgangen.

VIF-trenerne Morten Tandberg (t.v.) og Kjetil Rekdal i diskusjon med fjerdedommeren på Aker stadion.

Gudjohnsen takket for seg etter 74 minutter. Da hadde han hatt en finger med i tre av fire Molde-mål og Solskjær mente det fikk være bra.I tilsvarende oppgjør i fjor ble det 0-0, mens romsdalingene vant oppgjøret på Ullevaal 1-0. Kjetil Rekdal og Vålerenga fikk endelig sin første trepoenger for året da Tromsø ble slått 4-0 på Ullevaal søndag. Men mot Molde fikk VIF en realitetssjekk igjen og braklandet etter oppturen i helgen som var.

Reddet på streken

Vålerenga gjorde ett bytte i pausen. Herman Stengel kom inn for Vajebah Sakor.

Sekunder inn i omgang nummer to holdt Bakenga på å sende Molde opp i 3-0, men Kjetil Wæhler reddet på streken.

Deshorn Brown på topp for gjestene forsøkte så godt han kunne. men arbeidsforholdene var tøffe. Vegard Forren og Ruben Gabrielsen hadde bra kontroll på jamaicaneren.

Vålerenga var bleke. De prøvde å skape og prøvde å legge press på Molde. Men det er en grunn til at Molde er tippet i toppen, mens Vålerenga nok må belage seg på en tilværelse midt i haugen et stykke bak.

Takk for kampen

En drøy time var spilt da Petter Strand fikk ballen og dro til. Ballen var borti hårtustene på Simon Larsen i Vålerengas forsvarsrekke og forsvant i mål.

Det kunne se ut som VIF-keeper Aslak Falch ble satt ut av Larsens "inngripen".

Uansett 3-0 og på mange måter ferdigspilt i Molde.

I det som etter hvert ble en veldig komfortabel kveld på jobben for hjemmelaget.

Begge lag gjorde sine bytter, og mens Vålerenga kom på enkelte besøk i Moldes sekstenmeter, hadde hjemmelaget full kontroll.

Solskjær flyttet seg ned på benken etter pause.

Der fikk han se innbytter Joona Toivio legge på til 4-0 to minutter før slutt.

Samme siffer som VIF slo Tromsø med sist helg. Oppturen fant fort veien ned igjen.

— Vi ble hardt straffet, synes jeg. Jeg følte vi hadde et okei spill. Men på siste tredjedal manglet det litt. Så blir vi straffet på tre dødballer. Det må vi jobbe med. Vi trillet rundt med Molde når vi ville, men var for dårlig på defensiv dødball, oppsummerte VIF-kaptein Christian Grindheim.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi blant annet diskuterer norsk fotball:

Les også

 1. Zahid tok frem dansestegene igjen: - Vi har aldri mistet troen

 2. Rekdal fikk kjeft av kona før kamp: - Hun mente jeg sutret

 3. Solskjær vil ha slutt på unødvendige kort

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Rosenborg114521914517
5Strømsgodset115241720-317
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Vålerenga Fotball