Fotball

Denne duoen får det norske fotballfolket til å gå bananas

TREKKPLASTRE: Cristiano Ronaldo (t.v) og Martin Ødegaard sørger for at Vålerenga trolig selger ut alle billettene på Ullevaal.

VIF har solgt 18.300 billetter til Real Madrid-kampen. – Det er hinsides. Folk ringer hele tiden! sier Vålerengas salgssjef.

 • Fredrik Saltbones

9. august kommer Real Madrid til Norge og Ullevaal stadion for å møte Vålerenga. Tirsdag morgen klokken ni ble billettene til showkampen lagt ut for ordinært salg.

Og 12 timer senere har klubben solgt 18.300 av 27.000 billetter.

– Vi la ut forhåndssalg av billetter mandag, og da ble det solgt 6000 billetter i løpet av én time. I dag la vi ut billetter for ordinært salg klokken ni, og før klokken var halv tolv hadde vi solgt 6000 til, sier Vålerengas salgssjef Glenn Jensen.

– Ved siste opptelling halv ni i kveld, har vi solgt 18.300 billetter, opplyser han.

GÅR MOT FULLSATT: Mot Bodø/Glimt var det mange tomme seter på Ullevaal stadion. Slik blir det ikke mot Real Madrid i august.

Tror på utsolgt UllevaalNå tror osloklubben at Ullevaal fylles til randen når Real Madrid – med Cristiano Ronaldo og Martin Ødegaard som de største trekkplastrene – kommer 9. august.

– Vi har ståltro på at det blir utsolgt. Det er hinsides til pågang. Folk ringer hele tiden. Jeg har aldri opplevd maken til pågang, sier salgssjefen engasjert.

Billettpriser fra 527 til 1392 kroner (inkludert billettavgift) skremmer åpenbart ikke vekk det norske fotballpublikummet.

Med en snittpris på rundt 700 kroner (eks. billettavgift), betyr det at Vålerenga potensielt får 19 millioner kroner i billettinntekter hvis kampen blir utsolgt. Likevel tror ikke salgssjefen at klubben sitter igjen med mye penger.

– Tjener et par millioner ved utsolgt stadion

– Vi har kostnader ved å få Real Madrid til å komme, kostnader på folk som skal hjelpe til rundt arrangementet og kostnader ved bruk av Ullevaal stadion. Det er ikke sånn at vi satser på å tjene masse penger på dette. Vi jobber for å dekke inn utgiftene, forklarer Glenn Jensen – og legger til:

– Blir det fullsatt, så tjener vi kanskje et par millioner kroner på det. Tidligere har vi anslått at vi må få 21-22.000 tilskuere for å gå i null, sier Jensen.

Han påpeker at det er verdens største fotballklubb som kommer på besøk, og at det har sin pris og naturlig nok gjenspeiles i billettprisene, uten at han vil utdype nøyaktig sum. VG har tidligere skrevet at Vålerenga betaler 12 millioner for å få Real Madrid til Oslo.

– Vi i Vålerenga Fotball er utrolig glade for at vi nok en gang klarer å lage fotballfest. Ikke bare for oss selv, men for alle i Norge som er fotballinteresserte. Det at vi klarer å få Real Madrid til å spille siste treningskamp før seriestart i Spania, er helt fantastisk og vi tror det skaper merinteresse for fotballen i Norge også, sier Jensen.

Les også

 1. Her blir de rundspilt av Ødegaard - nå er de EM-finalister

 2. Hevder Vålerenga betaler 12 mill. for Real Madrid-show

 3. Sky Sports: - Manchester United byr på Ramos

 4. Vålerenga får nok en pyro-bot

 5. - Ingen Real Madrid-spillere er mer ettertraktet enn Ødegaard

 6. Spansk ekspert: - Disse stjernene blir overbeskyttet av Real Madrid-presidenten

 7. Dansk speider: – Vi var Ødegaards andrevalg

 8. Vålerenga skal ta opp lån på 400 millioner kroner

Eliteserien

SVUTMP
1Molde22135454262844
2Bodø/Glimt21135344192544
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg21114643271637
5Lillestrøm2210573328535
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Cristiano Ronaldo
 3. Martin Ødegaard
 4. Vålerenga Fotball