Fotball

Kroatisk fans truer med mer EM-bråk

La ut «angrepsplan» før Spania-kampen.

Kroatiske tilskuere saboterte EM-kampen mot Tsjekkia ved å kaste bluss. Nå varsles det at noe lignende kan skje mot Spania.
  • NTB

UEFA har innledet disiplinærsak mot Kroatias fotballforbund etter at minst 10 bluss ble kastet fra kroatiske supporteres tribuneseksjon i Saint-Étienne under kampen mot Tsjekkia. Kampen måtte avbrytes en stund, og en funksjonær ble skadd da en kinaputt smalt ved ham.

Les også

  1. Kroatene bråker for å bli kvitt sjefene

  2. UEFA åpner sak mot Kroatia og Tyrkia etter tribunebråk

Hendelsen har ført til sterke reaksjoner i Kroatia. Landslagssjef Ante Cacic har kalt de ansvarlige «idrettsterrorister», og president Kolinda Grabar-Kitarovic kaller dem «fiender av Kroatia».

Skisser

Tilhengergruppen som kaller seg «Torcida Split 1950» har nå på Facebook lagt ut en skisse av stadion i Bordeaux, der Kroatia møter Spania tirsdag, og sin angivelige handlingsplan.

I kommentarfeltet under er det kommet reaksjoner som «dere er en skam for landet» og «takket være folk som dere skammer jeg meg over å være kroatisk».

Timer før kampen mot Tsjekkia la «Torcida» ut en tilsvarende skisse av stadion i Saint-Étienne.

En avgjørelse i disiplinærsaken ventes mandag.

En vakt ble truffet i ansiktet av et smellskudd som gikk av da han forsøkte å rydde på banen.

Advarsel

Kroatias fotballforbund hevder at UEFA og fransk politi ble advart om at kroatiske personer hadde planer om å sabotere kampen, uten å treffe tilstrekkelige tiltak for å hindre det.

Kroatisk fotball har i lang tid vært hjemsøkt av uheldige hendelser som kasting av bluss og rasistiske eller fascistiske rop. Problemet er blitt større i løpet av de siste årene, og Kroatia ble straffet i EM-kvalifiseringen etter flere slike hendelser.

Da ble laget fratatt ett poeng og dømt til å spille for tomme tribuner etter at det blant annet var malt et hakekors på gresset før en hjemmekamp.

Les mer om

  1. Fotball-EM
  2. Kroatias herrelandslag fotball