Kane holder liv i Tottenhams gulldrømmer: – Vi burde vunnet med mer

Harry Kanes straffemål sikret 1–0 mot Middlesbrough. Tottenhams ørlille håp om ligagull lever videre.

Kane gir Tottenham-fansen håp.
  • NTB

London-laget har ni poeng opp til byrival Chelsea når 14 ligarunder gjenstår. Tottenham var også med i gullstriden sist sesong, men da ble sensasjonslaget Leicester for sterkt i innspurten.

Erkerival Arsenal tok seg også forbi White Hart Lane-laget i siste runde. Nå har Tottenham, som sist ble ligamester i 1961, i det minste sikret luke i kampen om annenplassen, dersom suverene Chelsea ikke lar seg hente inn igjen.

Spurs burde ledet til pause, men det var først da toppscorer Kane fikk sjansen fra straffesparkmerket at vertene fikk ballen forbi Víctor Valdés i Boro-målet. Son Heung-min ble meid ned av Barnardo et lite kvarter inn i 2. omgang.

Les også

Liverpools grusomme start på 2017 fortsetter: – Ikke akseptabelt, sier Klopp

Ingen Sunderland-reprise

Kane, som scoret sitt 14. mål for sesongen, sendte Valdés en vei og ballen den andre. Det var nok til å sikre tre poeng i kamp Tottenham burde ha avgjort for lengst.

– Vi skapte sjanser, men tok ikke vare på dem. Vi er glad for seieren. Det er ingen lette kamper i Premier League, da tar man gladelig med seg 1–0, sa Kane til BT.

Tottenham kom fra 0–0 mot nedrykkstruede Sunderland.

– Vi hadde trøbbel med å bryte ned Sunderland og visste at det kunne bli slik i dag også. Jeg mener vi gjorde det bedre nå. Vi burde vunnet 2–0 eller 3–0, men 1–0 er nok, sa Kane.

Spørsmålet er om de hvitkledde kan ta igjen serieleder Chelsea.

– Vi har en sterk stall. Vi kan rotere spillere og holde folk friske. Vi ønsker å vinne trofeer, og forhåpentlig klarer vi det, sa Kane.

Boro i trøbbel

På overtid levde hjemmelaget farlig. Marten de Roon fikk en god mulighet for Boro, men skjøt svakt til side for mål.

– Vi var uheldige som ikke fikk med oss noe fra denne kampen, sukket Middlesbroughs Ben Gibson.

Kun ett poeng holder Boro over nedrykksstreken.

– Vi brukte sju år på å komme tilbake i Premier League. Vi skal ikke gi oss uten kamp. Resultatene har ikke gått vår vei i det siste, men vi må konsentrere oss om oss selv, sa Gibson videre.

Les også

Godkjente scoring etter kontroversiell hodeduell: – Det var både frispark og gult kort

Færrest tap

Ingen har tapt færre kamper enn Tottenham (2) denne sesongen. WHL-laget har også sluppet inn færrest mål med 16. Likevel er Mauricio Pochettinos lag ni poeng bak Chelsea (tre tap).

Med 50 poeng har Erik Thorstvedts gamle klubb tatt føringen i kampen om annenplassen. Tre poeng skiller ned til Arsenal, som tidligere lørdag tapte 1–3 mot nettopp Chelsea.

Liverpool er fire poeng bak etter at laget noe overraskende tapte 0–2 mot Omar Elabdellaouis Hull. Elabdelloui brakk nesen, men fullførte kampen.

Les også

Vidunderlig Hazard-mål hjalp Chelsea til seier

Scorer mot «alle»

Manchester City (46 poeng) og Manchester United (42) har begge spilt én kamp mindre.

Kane, som headet over på en stor mulighet ti minutter før pause, har scoret mot 23 av 25 lag han har spilt mot i Premier League. Det er bare mot Manchester United og Cardiff den engelske landslagsspissen ikke har scoret.

Midtveis i 1. omgang var for øvrig Toby Alderweireld nær å gi Tottenham ledelsen. Han headet en god corner fra Christian Eriksen i stolpen og ut.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk