Fotball

- Jeg kunne sittet med paraplydrinker i solen

<p>— Jeg har savnet fotball, sier Helstad.</p>

Fotball , 13. Juli 2012, Tippeligaen EliteserienLillestr¿m SK - Troms¿ ILTorstein Helstad - LSKFoto: Sjur St¿len , Digitalsport Foto: Digitalsport

  • Lars Heltne

LILLESTRØM: Thorstein Helstad (35) er ferdig med Monacos strender. Nå spår han bedre tider.

Etter en tung, første uke på trening begynner Helstad å få overskuddet og energien tilbake. Lysten til å spille fotball, er økende, selv om comebacket i eliteserien fortsatt må drøye.

— Det kribler i bena. Jeg skulle gjerne bidratt mot Molde, men overgangsreglene sier jeg må vente til august, sier Helstad.

Savnet fotballen

35-åringen har fått god trening i venting det siste året. Foruten en internkamp for kanarifuglene i forrige uke, har han ikke vært i aksjon i kampsammenheng på nesten ni måneder. Etter overgangen fra franske Le Mans, ble oppholdet i Monaco langt fra som forventet. I alle fall på fotballbanen.

- Det hjalp ikke uansett hva jeg gjorde. Riktignok er det jo ikke så dumt å bo i Monaco når man først ikke spiller, men rent sportslig ble det en stor nedtur. Jeg har savnet å spille fotball og score mål, sier han.

Likevel mener veteranen at han har lært mye av det fire år lange oppholdet fra norsk fotball.

— Mentaliteten er tøffere der borte, noe som har vært en test. Det herjer en større egoisme i Frankrike. Skandinaviske lag fungerer nok bedre som en gruppe, mener ringreven

Skal overbevise

Som Brann- og Rosenborg-spiller var han ofte med i kampen om medaljeplassene i eliteserien. Nå venter en annen tilværelse.

— Lillestrøm hadde marginene imot seg i sesonginnledningen, men laget har vist seg fra en god side de siste kampene. Vi kommer nok til å plukke mange poeng i høst. Det er en fin tropp med en miks av ungt og gammelt. Du kan forresten skrive "rutinert" i stedet. Vi er ikke gamle, smiler han.

Fra å være tre ganger toppscorer i eliteserien er han nå beredt på å kjempe om en plass blant de 11 i Lillestrøms startoppstilling.

— Erling Knudtzon har vært god og fortsetter forhåpentligvis den formkurven. Det blir opp til meg å bevise at jeg kan spille meg inn på laget, noe som er mitt eneste mål.

Haglund har troen

Lillestrøm viste tidlig interesse for spissen som hadde noen vanskelige måneder i Frankrike. Trener Magnus Haglund liker det han har sett av angrepsveteranen på treningsfeltet.

— Thorstein blir stadig bedre. Han kan fortsatt score mål og viser god timing og spillerforståelse. Jeg tror den siste tida i Monaco har gjort han mer sulten på å vise seg frem, forteller Haglund, og legger til at nysigneringen skal involveres i bortekampen mot Sandnes Ulf 5. august.

Hovedpersonen selv føler utvilsomt at han fortsatt har noe å bidra med.

- Absolutt. I motsatt fall kunne jeg blitt et år til i Monaco med paraplydrinkene i solen, sier Helstad.

FAKTA

Thorstein Helstad

Født: 28. april 1977. Klubb: Lillestrøm.

Tidligere klubber: HamKam, Brann, Rosenborg, Le Mans, Monaco.

Meritter: Østerriksk serie, cup- og supercupmester (2003), norsk seriemester (2004, 2006, 2007). Kniksenprisen for beste angrepsspiller (2000, 2007).

Landskamper: 38 (10 mål).

Les også

  1. Solskjær: - Har funnet formelen

  2. Hussain gjenforenes med Solskjær

  3. Solskjær: - Nesten perfekt

  4. Bjørn Helge Riise vender tilbake til Lillestrøm

  5. Molde-jubelen stilnet på Åråsen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Rosenborg21106154
3Vålerenga21104134
4Molde21105324
5Viking210136-33
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien