Fotball

Ønskes av Hamburg

<p>Tina Wulf var banens beste da Trondheims-Ørn kjørte over Klepp IL på lørdag, men snart kan hun forsvinne til bundesligaklubben Hamburg.</p>

TinaWulf-lkead Foto: Jørn H. Skjærpe

  • Lena Jørgensen

Det var Trondheims-Ørn som dominerte i Toppseriens første runde etter ferien.

Med offensiv angrepsfotball kjørte de kampsultne Ørn-jentene til tider over Klepp IL, og vant fortjent 2-0. Sentral for seieren var Ørns midtbanestjerne, Tina Wulf.

–Tina er en teknisk, nyttig spiller. I dag bidrar hun mye i sjanseskapningen og er god defensiv , sa trener Thomas Dahle, etter kampen.

Øverst på ønskelisten

Men hvor lenge Dahle får se nøkkelspilleren sin i klubben er ikke sikkert. Tidligere i sommer var Wulf på prøvespill for den tyske storklubben Hamburg, og responsen har vært upåklagelig.

–De var veldig fornøyde med Tina, og hun likte også klubben. Det har bare kommet positive tilbakemeldinger fra tyskerne , sa Dahle.

Wulf var selv veldig klar på at hun trives i Trondheims-Ørn, og at hun liker utviklingen som er i ferd med å skje i klubben, men at hun selvfølgelig ville vurdere et tilbud fra Tyskland.

–De sa at jeg var øverst på ønskelisten deres, og det er svært smigrende, men jeg koser meg i Trondheims-Ørn, så får vi bare se hva som skjer , sa Wulf.

Holder ikke igjen spillere

Trondheims-Ørn har vært i dialog med agenten til Wulf, men ennå ikke mottatt et konkret bud på midtbanespilleren. Sportslig leder i klubben, Pål Berg, sa at klubben ikke kom til å stå i veien for en overgang.

–Vi er ikke interessert i å holde igjen spillere, og dersom vi i Ørn klarer å avle frem en Bundesligaproff så skal vi være stolte av det , sa Berg.

Berg la likevel ikke skjul på at Tina Wulf er en umistelig spiller, som Trondheims-Ørn ønsker å beholde.

–Hun er en ung fantastisk spiller, en spiller for framtiden, og en nøkkelspiller i Ørn. Vi vil selvfølgelig ha henne i klubben.

Tyskland er en av de største fotballnasjonene innen kvinnefotball, der sporten har mye større status enn i Norge, og Berg fortalte at det viktigste for Trondheims-Ørn vil bli å sikre at Wulf får en god rolle i Hamburg.

–Det er ikke mye penger i kvinnefotball, så det handler ikke om summen de kan tilby. Men vi får se når det kommer et bud, sa sportslig leder til Adresseavisen.

Underholdende seier

Under lørdagens kamp viste Trondheims-Ørn-jentene en god tendens, og det så ut til at en intensiv treningsperiode hadde gjort dem godt.

–I dag spiller vi for å underholde og vi er dominerende i 70 minutter, sa en fornøyd trener , Thomas Dahle, etter kampen.

Til pause sto det 1-0 etter en omgang der de gule og blå burde ha ledet med tre. Andre omgang startet som den første, med en rask scoring og kontroll fra hjemmelaget.

I dag var det tydelig at lysten til å score var større enn frykten for å slippe inn mål. Det er en enorm «go» i laget, og dette så veldig lovende ut.

Med et knalltøft kampprogram fremover er evnen til å spare på kreftene svært viktig for Ørn i den kommende tiden, treneren så derfor kun en negativ konsekvens i det aggressive, kampsultne laget sitt.

–Vi kunne ha punktert kampen tidligere, og det burde vi ha gjort. Men nå har vi tre dager hvile og så får vi bare kjøre på. Det var godt å komme i gang, sa Dahle.