Fotball

Rekdal og Hamren: - Greit nok

<p>Både Kjetil Rekdal og Erik Hamrén var tilfredse med at det ble poengdeling i toppoppgjøret.</p>

DRØMMETREFF: Fredrik Carlsen fyrte av fra 20 meter. I mål!
 • Pål Are Lilleheim
SÅ GLAD! Kjetil Rekdal jubler over Carlsens 1-0-scoring.

– Vi gjør det vanskelig for oss selv med den dårlige starten, og med det tidlige målet imot. Men så fester vi grepet, og skaper en del gode sjanser i 1.-omgangen. Vi holdt presset frem til slutten av kampen. Men slik AaFK kom tilbake mot slutten, er vi fornøyde med 1-1 — tross alt, sa Rosenborg-treneren like etter kampslutt.

Kjetil Rekdal mente stort sett det samme, selv om det skinte litt igjennom at laget hans fikk god uttelling ut fra slik kampen utartet seg.

– Vi er gode i perioder, og dårlige i andre perioder. Kjekt at guttene klarer å komme tilbake i kampen etter at vi ble lagt under press. Poengdeling er greit nok, men det hadde vært kjekt om vi hadde klart å få uttelling på en av de store sjansene vi hadde mot slutten , sa Rekdal.

Pangstart for AaFK

Etter en forsiktig start på kampen eksploderte det på Color Line Stadion. Like før stadionuret bikket åtte minutter smelte Fredrik Carlsen inn 1-0 til hjemmelaget. Et langt oppspill ble headet ned til Johan Arneng fra Tor Hogne Aarøy. Hans dribling ble til en pasning som Carlsen smelte til på direkten på fra 20 meter – utagbart oppe i venstre kryss bak Daniel Örlund.

(Artikkelen fortsetter)

AAFK-JUBEL: Aalesund feirer Fredrik Carlsens 1-0-mål (Foto: Scanpix).

Etter scoringen ble Rosenborg mer styrende, og dominerte etter hvert fullstendig. Men til tross for det spillemessige overtaket brukte de lang tid før de klarte å skape de store farlighetene foran AaFK-målet. I det 28. minutt kom de nær utligning. AaFKs Demar Phillips kastet et innkast rett i bena på Steffen Iversen. Fra 20 meter smelte Iversen ballen i tverrligger.

 • Vi følger Rosenborg: Siste nytt om klubben HER!
 • Vi følger Aalesund: Siste nytt om klubben HER!

Utover Iversens skudd var det stort sett bare halvsjanser Rosenborg klarte å produsere før hvilen. Lindegaard feilberegnet, men hentet seg inn med en god refleks på et skudd fra Mikael Lustig like før hvilen. Dermed ledet AaFK noe ufortjent 1-0 ved pause.

Tidlig utligning

AaFK prøvde å trykke på fra start i 2. omgang, og kom til et par avslutninger. Men det var Rosenborg som endelig fikk hull på byllen, bare fire minutter ut i omgangen. Mikael Dorsin la hardt og flatt inn fra venstre til Rade Prica, som bredsidet inn utligningen forbi Lindegaard.

(Artikkelen fortsetter)

UTLIGNET: Rade Prica (skjult bak) jubler sammen med (f.v) Mikael Lustig, Trond Olsen og Micke Dorsin etter 1-1-målet (Foto: Scanpix).

Bare to minutter senere var AaFK nær å komme i føringen igjen. Men Magnus Sylling Olsens skudd, fra spiss vinkel, smalt i stolpen og ut.

AaFK ville mer, og var mer med utover i den 2.-omgangen. Rosenborg hadde likevel god kontroll, og det ble etter hvert tydelig at det massive presset i 1. omgang hadde mørnet AaFK-bena godt. De fleste ventet på nådestøtet fra Rosenborg. I stedet klarte AaFK å kjempe seg inn i kampen igjen mot slutten av kampen, og skapte farligheter foran Rosenborg-målet.

Ti minutter før slutt måtte Örlund bokse et knallhardt skudd fra Johan Arneng til corner. Bare minuttet etter stod Aarøy i veien for et skudd fra Peter Orry Larsen, som hadde veg mot Örlunds område.

I det klokken bikket 90 minutter så det ut som om innbytter Kjell Rune Selin hadde avgjort det for Rosenborg. Men Vadim Demidov stod i offside da han headet frisparket fra Fredrik Winsnes foran mål.

Dermed endte det 1-1, og lagene befester dermed plassene sine i toppen av tabellen.

Fornøyd Rekdal

– Uavgjort mot AaFK er vel ikke noe nederlag for Rosenborg, men en liten ripe i panservognlakken deres ble det nok, gliste Rekdal etter kampslutt.

– Vi gjør mye bra, men fortsatt gjør vi en del som ikke er bra nok. Totalt sett er det likevel en god prestasjon. Det ble en tøff batalje, men stort tempo og med to lag som forsvarte seg godt. Dermed blir det lite målsjanser i kampen. Vi kunne fått 2-1 mot slutten av kampen, og var veldig nære , sier Aalesund-treneren videre.

Ikke minst mener AaFK-treneren at det var viktig å komme tilbake med gode prestasjoner etter slett innsats i Haugesund i forrige serierunde.

– Det var viktig for oss å ta poeng i dag. Vi viste oss fra en helt annen side enn mot Haugesund. Likevel – Haugesund har vist at de er et mye bedre lag enn det de omtales som. Det viser resultatene deres, mener han.

Se høydepunktene fra Aalesund — Rosenborg:

svp://94402?view=ap

Aalesund — Rosenborg: Høydepunkter

 1. Les også

  &ndash; Han bet meg tre ganger i brystet

 2. Les også

  Carlsens drømmetreff

svp://94401?view=ap

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien