Fotball

NFF går sammen med resten av Norden for å få mer penger til kvinnefotballen

Fotballpresident Terje Svendsen i bresjen for nordisk FIFA-initiativ.

TAR INITIATIV: Fotballpresident Terje Svendsen og nordiske fotballforbund vil ha større likestilling i kvinnefotballen.

President i Norges Fotballforbund (NFF), Terje Svendsen, er med på et initiativ for utdanningskompensasjon ved internasjonale overganger for kvinnefotballen.

Ved internasjonale overganger gis det ikke solidaritets- og utdanningskompensasjon på kvinnesiden, slik som det gjør i herrefotballen. Det ønsker de nordiske landene å gjøre noe med.

– Et samlet Norden jobber for å bedre rammebetingelsene for kvinnefotballen. Det er en rivende utvikling med stadig flere internasjonale overganger hvor store klubber satser som aldri før. Nå mener vi det er på høy tid at det også innføres solidaritets- og utdanningskompensasjon. Det handler om likestilling, likebehandling og penger til klubber som utvikler spillerne fra de er 12 til 23 år, sier fotballpresident Terje Svendsen i en pressemelding.

Les også

  1. Landslagsstjernen håper Vålerenga rykker ned: – Jeg føler et skikkelig hat

  2. Fotballforbundet møter Edvartsen i rettsmekling

Et felles nordisk initiativ i retning Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) vil ha på plass et internasjonal regelverk for å sikre like betingelser.

– Det er flere norske landslagsspillere som har gått til større utenlandske klubber – uten at det er gitt noen kompensasjon til klubbene som har bidratt til å utvikle spillerne i Norge. Det mener vi er grunnleggende feil. Vi skal ha et nytt nordisk møte i nær fremtid der vi blant annet skal diskutere hvordan vi skal følge opp dette videre overfor FIFA, sier Svendsen.

I Norge gis det utdanningskompensasjon ved signering av proffkontrakter både i herre- og kvinnefotballen, men dette er altså kun ved innenlands-overganger.

Les mer om

  1. Kvinnefotball
  2. FIFA
  3. Terje Svendsen
  4. Norges Fotballforbund (NFF)
  5. Likestilling