Branns siste skanse falt

<p>Før lørdag hadde Brann aldri tapt en toppseriekamp mot lag fra Haugesund.</p>

HAUGESUND 20120421.Eliteserien i fotball 2012, Haugesund - Brann. Haugesundspillerne Tor Arne Andreassen og Haugesunds Nikola Djurdjic jubler etter 1-0 målet i eliteseriekampen mellom Haugesund og Brann på Haugesund Stadion lørdag.Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
  • Harald Martel Bersaas

På sitt ellevte forsøk klarte Haugesund å slå Brann.

– Jeg er lettet og glad. Vi hadde marginene på vår side. Det var veldig viktig å ta tre poeng. Det var mye nervøst spill, men dette letter på trykket og gir oss selvtillit før kampen mot Viking, sa FKH-trener Jostein Grindhaug til NTB.

– Jeg er veldig skuffet. Det er surt å tape en så jevn kamp helt mot slutten. Vi hadde virkelig trengt poengene. Jeg håper vi tar mer poeng i de neste fem kampene, sa Branns trener Rune Skarsfjord.

Unøyaktigheter fra begge lag i innledningen på Haugesund stadion. Begge lag var svært direkte med ball, uten å klare å spille seg gjennom eller over motstanderens backfirer.

Kim Ojo fikk kampens første mulighet. Nigerianeren ble spilt fri inne i sekstenmeteren til hjemmelaget etter seks minutter, men et FKH-bein fikk blokkert skuddforsøket og ballen gikk til corner.

Umaru Bangura rotet det til for FK Haugesund allerede i åpningssekundene i tilsvarende oppgjør i fjor, og var nære ved å gjøre det samme ti minutter ut i årets kamp. Kristiansen i FKH-målet så ut til å ha kontroll på et langt gjennomspill, men midtstopper Bangura valgte å klarere ballen foran den utrusende sisteskansen. Heldigvis for forsvareren var det ingen Brann-spillere i nærheten til å snappe ballen.

Innlegg

Både hjemme— og bortelaget slet fremdeles med å finne åpninger i motstanderens forsvar den første halvtimen.

Etter 34 minutter fikk vi imidlertid kampens første gode innlegg. Michael Haukås fikk slått inn med utsiden av høyrefoten. Inne i boksen kom Alexander Søderlund stormende og headet hjemmelaget i føringen fra rundt 11 meter. Ballen gikk i mål via Leciejewskis høyre stolpe, og Haugesund-angriperen er for øyeblikket toppscorer i den øverste divisjonen med sine fire scoringer.

Også Brann skulle etter hvert klare å fininnstille pasningssiktet. For bare seks minutter etter Søderlunds ledermål, slo Armin Askar perfekt inn fra Branns høyreside. Hjemmelagets forsvarere klarer ikke å komme i nærheten av Ojo på bakerste stolpe, som elegant header ballen i lengste hjørnet bak en sjanseløs Per Morten Kristiansen.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-1 etter en omgang med mye bevegelig vilje og lite pasningspresisjon.

Nære like etter hvilen

Bare to minutter etter hvilen var hjemmelagets Tor Arne Andreassen svært nære ved å sette inn vertenes andre mål for kvelden. Venstrekanten fikk vendt seg inne i Brann-boksen og avsluttet mot nærmeste hjørne fra rundt syv meters hold, men avslutningen strøk stolperoten.

Hassan El Fakiri måtte bytte på grunn av skade etter 57 minutter, og ble erstattet av Erik Mjelde. Og idet Fakiri passerer pressetribunen ser det ut til at veteranen har høyre arm i fatle. Han skal til legevakten og undersøkes for brudd.

Haugesunds vanligvis så giftige kontringsfotball har vært fraværende i kveldens utsolgte vestlandsderby. Pasningene fant ikke løpene, og Nikola Djurdjic på topp virket fortsatt å være preget av sykdommen han har slitt med de siste dagene.

Kim Ojo vant så og si alt av dueller med Haugesund-forsvarerne. Det hjelper derimot bergenserne lite når det ikke er andre med rød drakt i nærheten.

Djurdjic tangerte makkeren

Man trenger ikke være hundre prosent for å score fra en meter. Og det var nettopp det Nikola Djurdjic gjorde syv minutter før slutt. Michael Haukås avsluttet først fra kloss hold mot Brann-buret, men Leciejewski sto i første omgang i veien. Returen havnet imidlertid hos Djurdjic som banket ballen i mål fra vel 100 cm.

Brann presset på for en utligning i sluttminuttene. Like før full tid forlenget Grorud en godt slått Brann-corner og Mjelde var svært nære å nå ballen med hodet, men ballen passerte og ballen gikk over dødlinjen i hjemmelagets favør.

Gjestene kom aldri nærmere og alle poengene blir i kveld værende igjen i Haugesund.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk