Fotball

Vil stoppe Riise-hets

<p>AaFK slo til med festfotball og 3-0-seier i hjemmekampen mot Lilllestrøm i fjor høst. Men gleden over seieren ble redusert av noen sjeler på Stormen-tribunen som begynte å hetse Bjørn Helge Riise og hans mor Berit på det groveste. Det skal ikke skje søndag.</p>

tomwalderhaug[1]
  • Helge Skuseth

For da kommer Lillestrøm og Bjørn Helge Riise på besøk igjen, og de personene som startet mobbingen av Riise-familien er ganske sikkert på plass på Stormen-tribunen nå også. For selv om styret i Stormen visste hvem som startet bråket, ble det ikke foretatt noen straffetiltak mot de skyldige.

– Vi satser på at sunn fornuft skal være nok, og de som startet dette tullet vet nok utmerket godt at de gikk for langt under fjorårets kamp. Men skjer det samme igjen, vil vi slå hardt ned på det, og kvele slike tilrop og sanger i fødselen. Og da kommer strenge straffereaksjoner i etterkant. Vi kommer til å følge godt med, det skal ingen tvile på, opplyser Stormen-leder Tom Walderhaug.

Et par dager etter Lillestrøm-kampen deltok Walderhaug på et møte med AaFK-ledelsen, der Riise-saken var tema.

Tolereres ikke

– Mange tror at jeg ble kalt inn på teppet av AaFK, men strengt tatt var det jeg selv som tok initiativet til møtet i etterkant av Lillestrøm-kampen. Og både Stormen og AaFK-ledelsen er samstemmige i at vi ikke kan tolerere slike grove personangrep mot spillere og ikke minst deres familie, fastslår Walderhaug.

Men han kan ikke love at Bjørn Helge Riise blir møtt av palmeblader og jubelrop fra Stormen når han entrer Color Line stadion.

– Jeg hadde en lengre prat med Bjørn Helge etter fjorårets kamp, og da sa han at han var fullt klar over at dette pinlige opptrinnet ikke var regissert av Stormen, at dette var enkeltpersoner som forbrøt seg. Og Bjørn Helge sa også at han selvsagt aksepterer det dersom han blir møtt av piping, det er slik som hører til når tidligere spillere returnerer som motstandere. Så vi skal ikke bli helt søndagsskolegutter, lover Stormens leder.

Tidenes beste?

Walderhaug er godt fornøyd med AaFKs sesongåpning, og sier han er sikker på tre poeng søndag.

— Stormen skal i hvert fall bidra så godt vi kan. Og slår vi Lillestrøm, så vil vi få tidenes beste sesongåpning i eliteserien av AaFK. Så det går vi for!, lover Tom Walderhaug.

Faren til Bjørn Helge Riise, Tormod Riise, håper og tror at episodene fra i fjor ikke vil bli gjentatt palmesøndag.

Ikke på tribunen

– Tar familien turen til Ålesund og Color Line stadion, siden kampen går i starten av påska?

– Nei, dessverre ikke. Vi skal feire påske hos Berits søster på Lillehammer, men vi skal nok følge med på TV, lover han.

Bjørn Helge Riise var for øvrig hovedperson i Romerikes Blads aprilspøk i går. Der ble det slått fast at rett før overgangsvinduet ble lukket tirsdag kveld ble Riise solgt til LSKs erkefiende Vålerenga.

– Å gå fra Lillestrøm til Vålerenga er en så stor helligbrøde at jeg tror ikke noen av LSK-patriotene beit på spøken. Den var for usannsynlig, ler Tormod Riise.

Les også

  1. Berit glemmer ikke

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg27127853391443
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien