Fotball

Fløy jakter Gudmundsson

<p><strong>FLEKKERØY:</strong> Den islandske landslagsspilleren Tryggvi Gudmundsson (34) kan være på vei til Fløy.</p>

Football, Tippeligaen (elite herrer). 16. mai 2001, Stabæk - Lillestrøm 3-2. Tryggvi Gudmundsson, Stabæk. Foto: Anders Hoven

  • Håvard Karlsen

34-åringen har tidligere spilt for Tromsø (1998-2000) og Stabæk (2001-2003), men er nå tilbake på Island hvor han spiller på FH Hafnarjördur. Tidligere i vinter fortalte sportslig leder i Fløy, Terje Marcussen, at klubben jaktet en islandsk landslagsspiller. Han ville ikke ut med navnet, men sa at dersom signeringen gikk i boks, ville det overraske mange personer at en så kjent spiller gikk til 2. divisjonsklubben.

Nettavisen hadde i går et intervju med Gudmundsson på sine nettsider. Der bekreftet han at Fløy hadde tatt kontakt.

— Det med Fløy var nok mer med tanke på en jobb også etter at fotballkarrieren er over. Men jeg har ikke hørt noe fra dem på tre-fire uker, og egentlig så har jeg vel ambisjoner om noe større enn som så, sa han.

Gudmundsson imponerte i den hjemlige ligaen i år. Han ble poengkonge i serien med sine 12 mål og 14 målgivende for seriemesterne FH Hafnarjördur. Det første til en plass på årets lag, og han fikk i tillegg fem landskamper for Island under 2008-sesongen.

I likhet med mange andre på Island merker spissen finanskrisen på kroppen, og han ønsker seg nå tilbake til norsk fotball.

— Jeg håper det kommer en norsk klubb og henter meg. Selv om jeg kanskje ikke er så kjapp som før, så kompenserer jeg for det med å være kjapp i hodet, sier han.

Selv om Gudmundsson fortsatt har to år igjen av kontrakten sin med Hafnarjördur, tror han ikke de vil stikke kjepper i hjulene for en overgang til Norge.

— Jeg regner med at det ikke skal være noe problem. De skjønner at folk kikker seg rundt nå, sier han til Nettavisen.

PS: Fløys sportslige leder Terje Marcussen svarte ikke på Fædrelandsvennens henvendelser i går.

Les mer om

  1. Fotball 2. div