Fotball

Bjørnebye: - Nå får vi et fryktelig solid keeperteam

RBKs sportssjef sier signeringen av Adam Larsen Kwarasey ikke betyr at André Hansen er på vei bort fra klubben.

KLAR FOR RBK: Adam Larsen Kwarasey, som her jubler med sin tidligere klubb Portland Timbers.
 • Reidar Løfaldli
 • Christian Skare Stendal

— Det er kvalitet. Det er god kvalitet og solid på alle plan. Vi ønsker, og jobber hele tiden for å være så solide som mulig i alle ledd. Nå får vi et fryktelig solid keeperteam, sier Stig Inge Bjørnebye til adressa.no.

Mandag kveld bekreftet nemlig Rosenborg at norsk-ghanesiske Adam Larsen Kwarasey kjøpes inn fra Portland Timbers. Den tidligere Strømsgodset-keeperen er enig med Rosenborg om en avtale som varer ut 2019-sesongen, og er ventet til Trondheim senere denne uken.

HENTER NYE SPILLERE: Rosenborgs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye.

Det betyr at han i utgangspunktet vil være spilleklar til helgens seriekamp mot Haugesund på Lerkendal.Det betyr også at Rosenborg – når førstekeeper André Hansen om rundt to måneder er tilbake fra skadeoppholdet – står med et keeperteam bestående av en norsk (André Hansen), en ghanesisk (Adam Larsen Kwarasey) og en estisk (Pavel Londak) landslagskeeper, i tillegg til purunge Julian Faye Lund.

Derfor stiller også Adresseavisen Bjørnebye spørsmålet om det betyr at Hansens skade er verre enn antatt, eller om RBK-keeperen fort kan forsvinne fra klubben etter å ha storspilt denne sesongen.

SERIEVINNER: Adam Larsen Kwarasey feirer seriemesterskapet i 2013 sammen med Stefan Johansen.

— Det blir å spekulere, og det er overhodet ikke tilfelle noen av delene. Skaden er som den er, og vi forventer at han er tilbake etter planen. Og når André er tilbake står vi igjen med tre gode seniorkeepere som er friske, i tillegg til en veldig god juniorkeeper. Det er en gunstig situasjon å være i. Vi spiller så mange kamper, og vi vet av erfaring at vi må ha tre gode keepere som kan spille på de nivåene vi konkurrerer på, sier Bjørnebye.- Jeg ser bare positivt på det. Vi må ikke frykte å bli gode og sterke i bredden, følger han opp.

Likevel er det ikke til å komme bort fra at Kwarasey-overgangen gjør Rosenborg godt rustet dersom det skulle komme konkret interesse for André Hansen fremover.

- Kommer Larsen Kwarasey for å være førstekeeper i Rosenborg?

— Jeg går ut fra at alle store spillere med meritter og posisjon der de kommer fra har ambisjoner når de kommer til Rosenborg. Det skulle bare mangle. Men det er heller ingen som kommer og tror det ikke er konkurranse om plassene.

 1. Les også

  Bakenga klar for RBK: - Jeg er tilbake som en bedre spiller

 2. Les også

  Ciljan blir i Tyskland i minst tre år til

Keeperjakten til Rosenborg har ikke bare vært lett etter at Hansen pådro seg en kneskade mot Bodø/Glimt i den første seriekampen etter sommerpausen. Først fikk klubben beskjed fra Norges fotballforbund om at det ville gå greit å få dispensasjon til å hente ny målvakt utenfor overgangsvinduet.

Det gikk NFF senere tilbake på, og innrømmet at det var de som hadde kommunisert dårlig.

Samtidig har Rosenborg på det nærmeste hatt en avtale klar med en målvakt, en avtale som gikk i vasken i siste liten.

Nå sier Bjørnebye at Larsen Kwarasey var med i Rosenborgs tanker helt fra første stund.

I VM 2014: USAs Clint Dempsey har nettopp satt ballen i mål bak Ghana-keeper Adam Larsen Kwarasey.

— Det gjaldt å finne den mest optimale løsningen, og det har gjort her. Vi er til og med veldig godt fornøyde, sier han. - Var han førstevalget?

— I den grad vi opererer med sånne uttrykk. Adam har vært med hele veien, men vi var usikre i starten på om det var mulig. Han hadde en såpass god sesong i fjor, og var attraktiv på andre markeder også. Dette er i utgangspunktet tøffe marked for oss å konkurrere i, sier Bjørnebye.

- Er du overrasket over at dere fikk det til?

— Jeg skal ikke dele alle følelsene mine rundt det, men vi kan si det sånn at vi er godt fornøyd med den kvaliteten vi har fått inn, sier sportssjefen, og mener overgangen er et resultat av «god samhandling innad i Rosenborg».

— Det er kanskje det mest tilfredsstillende i prosjektet, sier han.

TILBAKE I TRONDHEIM: Mushaga Bakenga var en av tre nye spillere som ble klar for RBK mandag. Her er spissen på vei inn for å signere kontrakten. Til høyre for Bakenga sportslig leder Stig Inge Bjørnebye, Tove Moe Dyrhaug (skjult bak fysio) Per Johnny Garli og Grete Øiaas.

Larsen Kwarasey har bøttevis med rutine fra eliteserien. Han spilte juniorfotball i Vålerenga, men gikk til Strømsgodset i 2007. Han ble i Drammen i syv år, ble seriemester i 2013 og fikk 154 kamper for klubben.28-åringen er født i Oslo, men har valgt å spille landskamper for farens hjemland Ghana. Han spilte blant annet en kamp for det afrikanske landet under VM i Brasil i 2014. Larsen Kwarasey er den tredje spilleren som blir klar for Rosenborg etter en hektisk dag på Brakka. Mushaga Bakenga ble klar tidligere mandag, mens man også har hentet junioren Erik Botheim fra Lyn.

I tillegg skrev trener Kåre Ingebrigtsen under en ny kontrakt til og med 2020-sesongen søndag.

NB: Hverken Bakenga eller Larsen Kwarasey er aktuelle for Rosenborgs returoppgjør mot IFK Norrköping onsdag.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5