Fotball

Han har ikke spilt ett sekund i eliteserien, men Kristian (18) kan debutere mot Sevilla

Ole Gunnar Solskjær nøler ikke med å sette inn Kristian Strande mot Sevilla torsdag.

AKTUELL MOT SEVILLA: Ole Gunnar Solskjær tar med Kristian Strande (18) i troppen mot Sevilla torsdag. Her er forsvareren på gårsdagens trening sammen med faren Trond Strande.
  • Øyvind Brunvoll

MOLDE (RBNett): Den lovende forsvareren har imponert etter at han skrev A-kontrakt i januar. Strande satt på benken borte mot Sevilla sist torsdag og han skal være med i troppen i morgen. Det bekrefter manager Ole Gunnar Solskjær overfor Romsdals Budstikke.

– Ja, Kristian er en av 18 spillere mot Sevilla. Han har imponert meg på trening, der han framstår med autoritet, ro og trygghet.

– Er han klar til å gå inn og gjøre en jobb i Europa League?

– Ja, ellers hadde han ikke vært med i troppen. Jeg er ikke redd for å hive Kristian utpå hvis det trengs. Han har vært et stort pluss etter at jeg kom tilbake til Molde. Det er fint å se at vi har sånne spillere i egne rekker, sier Solskjær.

Les også

Molde vil gi Berg Hestad en verdig avslutning

Solskjær-skryt

Han slår fast at han helst ville hatt med Strande på treningsleiren i Dubai.

– Kristian har vært veldig positiv og klarer seg meget godt. Jeg gleder meg til å se ham mer i kamp, sier Solskjær.

– Kan han få et gjennombrudd i løpet av 2016-sesongen?

– Kristian er en sånn spiller som kommer sterkt litt seint i ungdomskarrieren. Han har ikke vært regnet blant de største talentene i klubben, men nå er han i stor utvikling. Han har også en sterk fysikk. Når kroppen er utvokst kan han bli Tippeliga-spiller. Han er aktuell for debut denne sesongen, sier Solskjær.

Les også

Tidligere toppspiller ny formann i Molde

A-kontrakt

Det er bare en måned siden Strande signerte deltidskontrakt med A-laget til MFK. Etterpå har alt gått rett vei.

– Det er et stort sprang fra 2. divisjon til Europa League. Det er utrolig stort for meg å oppleve dette. Det er ekstremt lærerikt å være på tur med Norges beste lag.

– Hvordan forbereder du deg på slike utfordringer?

– Jeg var litt nervøs, men det gikk greit. Jeg innstilte meg mentalt på det som skulle skje. Du må bare psyke deg opp når du vet at det kommer 45.000 tilskuere for å se kampen. Jeg var klar for å bli bytta inn.

Les også

Molde frikjent etter Haugesund-søksmål

Råd fra pappa

18-åringen hadde også noen samtaler med pappa og trener Trond Strande. Han spilte mer enn 500 kamper for MFK, noen av dem i Champions League mot Real Madrid.

– Han har jo vært med på mange store kamper i sin karriere. Jeg fikk noen tips og råd på forhånd, forteller Kristian.

– Nå finnes det en mulighet for at du debuterer for MFK hjemme mot Sevilla?

– Ja, hvis jeg får sjansen ville det blitt litt av en debut. Det hadde vært artig med noen minutter på et fullsatt Aker stadion, smiler han.

Les også

Solskjær avslører: – Ferguson rådet meg til å si nei til Norge

2. divisjon

I fjor spilte Strande femten minutter i en treningskamp mot Hødd. I januar fikk han tjue minutter mot Sogndal. Ellers har han bare spilt 2. divisjon og juniorfotball.

– Jeg har blitt vant til tempoet på trening og synes at jeg klarer meg bra. Men jeg kan ikke legge skjul på at det fortsatt er et par steg igjen, sier Kristian Strande, som har kontrakt med MFK fram til sommeren 2017.

Les også

  1. «Fredrik Aursnes (20) var det beste som skjedde i Sevilla»

  2. Nå vil Gulbrandsen bli toppscorer i eliteserien

Les mer om

  1. Europa League
  2. Molde FK
  3. Sevilla FC