Bare én av disse spilte 90 minutter i serien i helgen

Benkeslit bekymrer ikke Høgmo lenger.

sza49426.jpg

PRAHA (aftenposten.no): — Spilletiden til landslagsspillerne er OK for tiden, sier sjefen, Per Mathias Høgmo.

I helgen var det bare seks av de 22 spillerne i landslagssjefens tropp som startet en seriekamp for sitt klubblag.

Direkte kl. 18: Følg Tsjekkia - Norge direkte her

Nå skal det sies at fem spillere i troppen er fra den hjemlige serien og utenfor sesong. Men halvparten av spillerne som er med i troppen til treningskampen mot Tsjekkia onsdag satt enten på benken eller tribunen da kampene startet i helgen.

Per Mathias Høgmo lar seg ikke stresse av at flere av spillerne hans mangler tillit i klubblagene. Her fra en pressekonferanse på Hilton Prague mandag kveld.

Men til tross for at mange av spillerne er et godt stykke unna førsteelleveren i sine klubblag, er Høgmo fornøyd.— Hvis vi ser dette i et kortere historisk perspektiv, så har det bedret seg. Vi har vel aldri hatt så mange spillere som har fått så mye spilletid i Bundesliga, sa Per Mathias Høgmo på den første pressekonferansen før Tsjekkia-kampen.

Neste steg

Alexander Tetty er en av bare seks spillere i den norske landslagstroppen mot Tsjekkia som startet for sitt klubblag i helgen. Arkivbilde.

Alexander Tettey (Norwich), Håvard Nielsen (Eintracht Braunschweig), Brede Hangeland (Fulham), Håvard Nordtevit (Borussia Mönchengladbach), Jonathan Parr (Crystal Palace) og Ruben Yttergård Jensen (Kaiserslautern) startet alle sine kamper.I tillegg har Stefan Johansen vært førstevalg i Celtic, men han ble bare brukt som innbytter i forrige seriekamp på grunn av en føling med en skade.

Håvard Nordtveit er den eneste i den norske landslagstroppen som spilte 90 minutter for klubblaget sitt i helgen.

— Vi skulle gjerne hatt spillere som spiller hver eneste kamp i sine ligaer. Men vi har sett en bedring, og nå er det viktig å ta det neste steget. At vi i løpet av et år eller to får en del spillere som er mer eller mindre fast på noen av klubbene i på den øverste halvdelen av tabellen i de store ligaene, sier Høgmo.

Nedrykksfare

Håvard Nielsen og Omar Elabdellaoui til høyre kjemper for å unngå nedrykk i Bundesliga med Eintracht Braunschweig.

Det er ikke til å legge skjul på at en rekke av klubbene med norske spillere sliter i ligaen. Bunnlaget i Bundesliga, Eintracht Braunschweig, har to norske spillere — Omar Elabdellaouiog Håvard Nielsen.Bunnlaget i Premier League, Fulham, har en norsk landslagsspiller – kapteinen Brede Hangeland. Laget på plassen over i Premier League er klubben til Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem. Begge er i troppen til Høgmo.

Mats Møller Dæhli (t.v.) og Magnus Wolff Eikrem har en tøff oppgave foran seg i Ole Gunnar Solskjærs Cardiff.

I tillegg er Jonathan Parr (Crystal Palace), Mohammed Abdellaoue(Stuttgart) og Alexander Tettey (Norwich) langt fra sikre på at de spiller i øverste divisjon neste sesong.Akkurat det velger Per Mathias Høgmo å se ganske stort på.

— Å være i en slik situasjon er god læring mentalt i tillegg til den læring de får i de andre dimensjonene av spiller. Vi får håpe at de markerer seg så godt at hvis de rykker ned, likevel er attraktive for andre klubber, sa Per Mathias Høgmo under pressekonferansen på Hilton Prague mandag ettermiddag.