Fotball

Her er TILs 1996-generasjon gjenforent: - Nå er «gutta krutt» samlet

Bård Flovik tror TILs superkull kan føre klubben inn i en ny storhetstid.

GYLLENT KULL: TILs hovedtrener Bård Flovik sammen med klubbens helt spesielle årskull med fem 1996-gutter fra byen i klubbens eliteseriestall: Jostein Gundersen, Fredrik Michalsen, Ulrik Yttergård Jenssen, Mikael Norø Ingebrigtsen og Runar Espejord.
 • Lars Eidissen

Med Ulrik Yttergård Jenssen på plass, er TILs meget spesielle 1996-kull utvidet til fem spillere i A-stallen.

— Det føles veldig bra. Det føles godt å komme hjem igjen og spille sammen med kompisene, sier Ulrik Yttergård Jenssen, etter å ha blitt avbildet

— Nå er «gutta krutt» samlet, vi som gikk på NTG før Ulrik gikk til Lyon. Det er trivelig å se at vi er så mange som gjør det bra for tiden, sier TIL-spiss Runar Espejord.

Les også

TIL-kapteinen må kanskje stå over igjen

Fra øya

Espejord påpeker at ikke nok med kvintetten fra 1996 er fra Tromsø hele gjengen. Samtlige er også fra «øya» — Tromsøya hvor knapt 40.000 av bykommunens 72.000 innbyggere bor.

- Hvorfor har dere blitt et så spesielt kull?

— Jeg tror først og fremst det er på grunn av toppsatsingen i TIL, vi var med hele veien fra småguttealder, startet da. Beinhard og seriøs trening over tid gir resultater, sier Ulrik Yttergård Jenssen.

— Men at vi skulle bli fem stykker som har kommet igjennom er bare helt sykt, egentlig, legger han til.

— Jeg tror det ligger mye i personligheten vår. Vi er litt typer rett og slett, som trives sammen. Det kan være en stor del av grunnen til at vi har gått den veien vi har, sier Runar Espejord.

Les også

Flytter til USA for å spille fotball: – Det er det beste for meg

Utrolig landslagsrekke

Yttergård Jenssen, Espejord og Mikael Norø Ingebrigtsen fra kullet har også spilt mye for aldersbestemte landslag. For 3-4 år siden var duoen med da 1996-kullet til Norge gikk over 30 landskamper uten tap.

Treneren for det landslaget? Dagens TIL-trener, Bård Flovik.

Han skjuler ikke sin begeistring for kullet.

— De er veldig gode. De på tur inn i førsteelleveren og mange spiller i elleveren. De begynner å akklimatisere seg og bli stabile eliteseriespillere. Det er en sterk generasjon og et manifest på at TIL klarer å utvikle egne spillere.

- Kan TIL gå inn i en ny storhetstid med dette kullet?

— Hvorfor ikke? Det er ikke slik at ting går rett inn himmelen og at vi vinner alle kampene. Men vi har lyst til å bygge stein på stein og over tid bygge et slagkraftig lag. Ambisjonene er å skape en større stabilitet rundt A-laget.

Lei av pappas skryt

Fedrene til Ulrik Yttergård Jenssen (Truls) og Runar Espejord (Lars) var med da TIL vant cupgull i 1986, og seriemedaljer i 1989 og 1990. De vil gjerne skape sine egne historiske øyeblikk i den rødhvite drakten.

— Det er klart man har en drøm om å vinne i cupen. Det er nesten det største man kan vinne i Norge. Man er lei av å høre faderen mase om det gullet. Det hadde ikke gjort noe om man hadde trødd til der, sier Ulrik.

— Det er absolutt mulig, varsler Runar Espejord.

Kan få debut

Det er ikke avklart om Ulrik Yttergård Jenssen blir spilleklar til morgendagens hjemmekamp mot Aalesund. 20-åringen venter fortsatt på at hans internasjonale spillerlisens blir klarert ut etter overgangen fra Lyon.

— Hvis Ulrik blir klar kan vi ikke forskuttere noe rundt spilletid, men vi har veldig lyst til å gi han debuten på Alfheim, sier Bård Flovik.

Les også

 1. - I Lyon hadde jeg ikke flust med venner. Trivsel er veldig viktig for at man skal prestere.

 2. Høgli regner seg som annetvalg

 3. Ulrik havner nær lønnstoppen etter TIL-overgangen

 4. TIL åpner for å slippe «Henke»: - Jeg har gjort meg mine tanker

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL