Fotball

Skjelbred vant den norske duellen

Var tredje sist på ballen ved 2-0-målet da Hertha Berlin slo Omar Elabdellaouis Eintracht Braunschweig.

Per Ciljan Skjelbred var involvert i det andre målet til Hertha Berlin mot Eintracht Braunschweig. Her er han i aksjon mot Kaiserslautern.
  • Jakob Priesner

Søndag var det en norsk duell på banen da Eintracht Braunschweig tok i mot Hertha Berlin i tysk Bundesliga. Omar Elabdellaoui startet som vanlig på hjemmelagets høyreback, mens Per Ciljan Skjelbred spilte på høyre kant som en del av gjestenes 4-1-4-1-formasjon. Hovedstadslaget ligger på en trygg posisjon midt på tabellen mens vertene ligger helt nederst.

Det var bortelaget som først tok tak i kampen. Etter at deres suportere hadde tent opp noen bluss på tribunen og dermed midlertidig stoppet kampen presset de hjemmelaget tilbake. De prøvde først og fremst å angripe på deres venstreside, men Elabdellaoui lot seg ikke lure og brøt oppspill og løp opp stikkere.

I det 14. minuttet fikk hjemmelaget sin første sjanse. Hertha hadde sendt opp mange spillere og var litt i balanse da Braunschweig brøt lit utenfor egen sekstenmeter. Orhan Ademi fikk ikke kontroll på ballen da han fikk ballen rett utenfor bortelagets felt, men Mirko Boland kom i stor fart og skjøt ballen via en forsvarer til hjørnespark.

Stupheading

Rett etterpå fikk Hertha Berlin og Nico Schulz sin tur til å rett i tverrligger. Litt mer nøyaktig var imidlertid Adrian Ramos som i det 20. minuttet lurte vekk sin oppasser på en corner. Han møtte ballen på første stolpe og stupheadet ballen inn i mål. Dette var det sjuende strake Hertha-målet colombianeren var involvert i.

Hjemmelaget produserte ikke mange sjanser etter dette, men hadde kort tid før pause en periode hvor de hadde flere farlige dødballer uten at det ble mål av den grunn. Samtidig var de stort sett godt defensivt organiserte og slapp hovedstadslaget til få sjanser.

Skjelbred var ikke så mye involvert i første omgang, men prøvde å involvere seg ved å trekke litt lenger inn til midten av banen.

I andre omgang presset hjemmelaget på for en redusering, men slet med samhandligen når de nærmet seg Herthas målgård. Det var ganske tydelig at Braunschweig er ligaens desidert minst målfarligge lag med bare åtte mål på de første 14 kampene.

Skjelbred involvert

Deres største sjanse kom et kvarter før slutt da Boland prøvde å skyte et frispark direkte i mål fra 18 meter. Keeper hadde ikke kontroll, men ballen skrudde på utsiden av målet.

Dette fikk begge lagene til å våkne etter at den første halvtimen av andre omgang hadde vært relativt sjansefattig. Hertha Berlin fikk først et hjørnespark som ble headet knallhardt i tverrliggeren av innbytteren Sandro Wagner. Rett etterpå brøyt gjestene et angrep langt inne på egen banehalvdel. Ballen ble sendt til Skjelbred som fikk flikket ballen videre til Ronny. Han fikk mye rom til å løpe i, og sendte etter hvert ballen videre til Tolga Cigerci som skjøt ballen i mål.

Mens Hertha Berlin feiret målet tok dommeren opp kortstokken og gav Timo Perthel hans andre kort for dagen for hans sene takling på Skjelbred under kontringen som førte til 2-0-målet. Hjemmelaget prøvde å jage en redusering i sluttminuttene, men til ingen nytte.

Les mer om

  1. Tysk fotball
  2. Eintracht Braunschweig
  3. Hertha Berlin