Fotball

30-årskrise ble landslagsplass

Røas målvakt Silje Vesterbekkmo (31 i juni) var irritert på seg selv. Da hun var på vei mot 30 år, angret hun på at hun ikke hadde satset skikkelig på idretten.

  • Mette Bugge
    Mette Bugge
    Journalist

MEDKILA — RØA 0 – 1

Nå er keeperen på Røas topplag i fotball – et lag som vil toppe tabellen fra søndag til mandag.

Da kan nemlig LSK Kvinner overta. Romerikslaget skal møte Trondheims-Ørn på bortebane mandag.

Oslolaget er imidlertid strålende fornøyd med sesongstarten. Etter å ha kommet hjem fra Harstad søndag etter seier 0–1 på bortebane mot Medkila, er målvakten i toppslag.

Hun holdt buret rent, og liker statistikken med fire baklengs på fire kamper.

– Klarer jeg ett mål i snitt pr. kamp skal jeg være fornøyd, sier hun.

La opp

Vesterbekkmo var borte fra fotballen i tre år.

— Jeg la opp fordi jeg ville satse på noe som var mer yrkesfremmende, forklarer jenta, som er revisor og har skaffet seg to mastergrader: Én i økonomi og administrasjon, den andre i regnskap og revisjon.

Men så kom «krisen» …

— Ja, man kan kanskje si det slik, ler Vesterbekkmo.

Målvakten, opprinnelig fra Mosjøen, følte at det var noe hun angret på. Hun hadde ikke satset ordentlig på fotballen og heller ikke studert ute.

Var ute med skade

Dermed var det «all in» på Røa, et lag hun første gang spilte for fra 2002 til 2006, før det ble Grand Bodø, Fløya i Tromsø og tre «hvileår». I fjor var hun tilbake for de røde, og i år er hun så desidert med. Inn på landslaget som 2. målvakt, solid på Røas elitelag, og stadig i utvikling.

Vesterbekkmo er en målvakt som gir Røa trygghet.

— Kampen mot Medkila ble stress, og en krigekamp, mener hun.

Men Eline Johansen scoret etter 26. minutter og målvakten holdt unna der bak.

Nå skal Vesterbekkmo snart i gang med landslaget igjen også. Fire kamper er det blitt hittil.

-Jeg var med i VM i 2003 og en samling i 2004, men da jeg kom tilbake endte det med at jeg kom med til EM i fjor, og det gikk bra inntil jeg ble skadet.

Vesterbekkmo skadet en muskel bak på låret og var ute i åtte måneder. Nå venter landskamper i Bergen 14. juni og mot Portugal borte 18. juni.

Lagseier

— Dette var en ekstrem lagseier i en litt rotete kamp som vipper vår vei. Det er en egenskap vi har, sier Røas trener Geir Nordby.

Han liker moralen i laget og minner om at Røa tapte 2–0 for Medkila i en tilsvarende kamp i fjor.

— Bortekampene der er alltid vanskelige.

Nordby berømmer Silje Vesterbekkmo.

— Hun er virkelig god. De siste årene ar hun vært litt frem og tilbake, men nå er hun skikkelig på hugget. Hun er blitt mer stabil og er heller ikke skadet noe mer. Hun har ekstreme ferdigheter og holder et høyt nivå.

Treneren skryter også av Eline Johansen, som skaffet målet.

— Hun blir bare bedre og bedre. Eline er en utrolig bra samlingspunkt. Hun har ekstreme ferdigheter offensivt og defensivt. Vinnerskallen er utmerket. Hun har balanse i hodet.

Hun har alle de kvalitetene som skal til for å være blant de beste spissene i Norge.

Johansen har også slitt med skader, og var lenge ute da korsbåndet ble ødelagt i fjor, i en treningskamp. I kampen mot Medkila var det Synne Hansen som ble taklet hardt og måtte bytte ut, men det var hun som sendte ballen til målscoreren.

Les mer om

  1. Røa IL