Derfor mener Høgmo at Henriksen er en typisk landslagsspiller

Landslagssjefen mener innstillingen og treningsviljen til trønderen særpreger troppen som tirsdag skal gå ut på Olympiastadion i Roma.

ITALIA NESTE: Markus Henriksen på vei inn til Gardermoen før avreisen til Italia. Tirsdag venter en ekstremt utfordrende oppgave på de norske landslagsspillerne.
  • Birger Løfaldli

LILLESTRØM (adressa.no): På landslaget storspiller Markus Henriksen i rollen som hengende spiss. Per-Mathias Høgmo roser måten trønderen løser oppgavene på. Pappa Trond Henriksen mener imidlertid en klassisk RBK-indreløperrolle er det som passer sønnen aller best.

− Jeg vil si at indreløper er den beste plassen for ham, når han får komme bakfra. Han er en boks-til-boks-spiller, og med den løpskapasiteten han har, er han slik vi i Rosenborg ønsker at en indreløper skal være, sier Trond Henriksen til Adresseavisen.

Tror du han kommer tilbake til Rosenborg noen gang?

− Det må du spørre han om, svarer pappa Henriksen med et smil, og gjør det klart at han foretrekker at det er Markus og ikke ham selv som uttaler seg om sønnens karriere i mediene.

Nært forhold

Trond Henriksen er imidlertid ikke bare pappa til en av Norges beste fotballspillere. Etter lørdagens triumf mot Malta var Markus klar på at faren er en viktig brikke også for den sportslige utviklingen.

LES OGSÅ: Markus Henriksen tok grep da han ble satt ut i kulden

− Han har alltid vært en støttespiller. Han ser alle kampene mine, vi har alltid hatt et nært forhold og han har gitt meg tips og råd. Jeg trives godt med hans rolle, sier 23-åringen, som forteller at han og faren ofte trener sammen i feriene.

− Det har jeg blitt bedre av, slår Markus fast.

Lørdag kveld storspilte han mot Malta på Ullevaal. Rollen han har på landslaget, som hengende spiss bak Alexander Søderlund, er mer offensiv enn den han til daglig har på klubblaget AZ Alkmaar.

Tung tid i fjor

− I den første tiden i Nederland spilte han defensiv midtbane, mens han nå er mer offensiv. På klubblaget får han nå lov til å skyte og være med mer fremover. På landslaget er han enda mer offensiv enn på klubblaget, forklarer Trond Henriksen.

Karrieren er snudd på hodet for mannen som lenge var ute i landslagskulden etter at Per-Mathias Høgmo overtok som sjef.

LES OGSÅ: Henriksen har slått hardt tilbake: — Motgangen var bra for meg

For temmelig nøyaktig ett år siden ble Henriksen skadet under AZ Alkmaar-trening og ble satt ut av spill i flere måneder.

Alexander Søderlund peker her på Markus Henriksen etter 2-0-scoringen mot Malta. Spissen gir Henriksen mye av æren for målet.

− Det er ikke til å legge skjul på at det var en tung periode på denne tiden i fjor. Han måtte virkelig motivere seg selv for å komme tilbake. Markus bestemte seg og trente veldig godt. Han kom tilbake i januar og fra da og frem til nå har det gått veldig på skinner, sier pappa Trond.Han vil ikke overdrive sin betydning for sønnens suksess.

− Han er selvgående så det holder, men jeg kommer med råd innimellom.

Høgmo: − Får brukt klokskapen

Landslagssjefen mener Henriksen får brukt både klokskapen og løpskapasiteten i den offensive rollen på landslaget.

− Han er i utvikling når det gjelder repertoar med ball. Se bare på skuddfinten før 2-0-målet på lørdag, sier Høgmo til Adresseavisen.

Markus Henriksen sier at han er i sitt livs form. Han forteller at det gikk en faen i ham da han var lenge uten landslagsspill og var skadeplaget.

− Jeg har trent i ferien, og så står jeg igjen mye på feltet på klubblaget. Skal man bli bedre, så må man øve. Det er deilig at det endelig vises på banen også, sier han.

Høgmo sier Henriksens innstilling særpreger troppen som i går kveld landet i Roma, klar for å ta fatt på den tøffe oppgaven med å slå Italia i morgen.

− Det er den type spillere som denne gruppa preges av. Markus er så til de grader en av dem. Det gir resultater. Har du lyst til å bli god, så øv. Sørg for å invester, sier landslagssjefen.