Tromsø vil hente Høgli

Tom Høglis (31) plan er å komme tilbake til TIL, men det skjer neppe i sommer.

Tom Høgli står på ønskelisten til Tromsø.

TROMSØ/KØBENHAVN: TIL skal – etter det iTromsø kjenner til – hatt følere ute med tanke på å hente landslagsbacken tilbake allerede nå i sommer.

Men det visste ikke Høgli om selv da iTromsø var på tråden i dag.

– Nei da, egentlig ikke. De vet at jeg har ett år igjen av min avtale her. Jeg snakker med klubben, det gjør jeg jo, av naturlige årsaker. Jeg kjenner alle som er der godt og har et godt forhold til dem. De vet veldig godt hvordan situasjonen er her, og det er ikke noe mer dramatisk eller revolusjonerende enn det , sier Høgli.

Les også

Veien mot 34 poeng og ny tippeligakontrakt

TIL kunne trengt en Tom Høgli, med sin rutine, nå. For tiden er angrepsspiller Morten Moldskred foretrukket foran Hans Norbye på backplass. Og både Moldskred og Norbye har et drøyt halvår igjen av kontraktene sine.

Trener Steinar Nilsen ønsker ikke så si så mye om mulige forsterkninger.

– Jeg har ikke så lyst til å kommentere spillerlogistikk. Det tar vi eventuelt når et vindu åpner. Det er ikke der mitt fokus ligger. Mitt fokus er på det vi kan gjøre noe med og det er på treningsfeltet med den gruppa vi har, sier han.

Men Nilsen sier likevel noen ord om Høgli:

– Både vi, Tom og alle omgivelsene rundt vet hva Tom har betydd og betyr for Tromsø. Det sier seg selv hva vi mener om den saken og jeg trenger vel ikke si så mye mer enn det, uttaler han.

Og Høglis plan er å komme tilbake til Tromsø og TIL, men når det skjer er ikke avklart.

– Jeg har planer om komme tilbake og ta noen år. Når det blir, får vi nå se på. Det er ikke noe man kan planlegge detaljert. Det skal passe for begge parter, sier Høgli.

Les også

Tjærnås: - RBK har vært fenomenale, Molde sliter

To alternativer

De to alternativene neste år er TIL eller å forlenge med FCK.

– Når jeg spiller meg ferdig i København, så drar vi nordover. Det blir ikke noen andre stopp på veien. Såpass konkret kan jeg være. Når jeg er ferdig å spille her, kommer jeg nordover, sier Høgli.

– Det er jo en fare for at TIL er et OBOS-liga lag neste sommer. Betyr det noe for avgjørelsen?

– Nei, hvis vi bestemmer oss for å flytte nordover, har det ingen betydning. Hvis det er det vi bestemmer oss for, sier Høgli.

Steinar Nilsens rolle som hovedtrener, er begynt å bli diskutert blant supporterne.

– Jeg har veldig sansen for ham og mener han er rett mann for klubben. Hvis det er noen som skal snu det, er det Steinar. Det har han gjort før, og han har hjertet i klubben. Det tror jeg er viktig i en slik situasjon, at man ikke tenker seg selv, men på klubben. Jeg har alltid likt Steinar som trener veldig godt. Selv om det går trått resultatmessig, er han ikke plutselig blitt en dårlig trener, uttaler Høgli.

Selv ble Høgli i sin tid omskolert fra midtbanespiller til back av nettopp Nilsen. Treneren skal derfor ha litt av æren for Høglis fremgang.

– Absolutt, og det har jeg sagt til han før også. Jeg slo igjennom på toppnivå med ham som trener, sier Høgli.

– Kreves mye

Han får med seg de fleste TIL-kampene på TV fra København.

– TIL er i en vanskelig situasjon. Det kreves mye av spillerne nå, spesielt utenfor banen. Det gjelder å bygge hverandre opp. Nå synes jeg det spillemessig har vært ganske bra i en periode. De har hatt litt uflaks med null poeng på de siste tre kampene spesielt. Men man må begynne å plukke litt poeng fremover, og jeg er fortsatt optimistisk med tanke på å berge plassen. Såpass bra har det vært spillemessig, sier Høgli, som nylig ble cupmester med FCK.

– Det var godt å få en tittel i skapet. Det er den første på seniornivå. Det har vært nært mange ganger med både med TIL, Glimt og ikke minst Brugge. Det er fint å ta det siste steget opp, sier Tom Høgli.

Han skal på ferie til Tromsø i juni. Da håper han å trene med «Gutan», men TIL-spiller blir han nok tidligst neste sommer.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk