Fotball

Nå kan Svendsen endelig møte Liverpool-stjernen

Molde-talentet drømmer om å spille mot Sterling.

På U21-landslaget: Moldes Sander Svendsen i aksjon mot Sandefjord lørdag. ERIK BIRKELAND

 • Trond Hustad
  Rbnett

MOLDE (Rbnett): Fire år etter at han ble snytt for møtet med Raheem Sterling (20) får Sander Svendsen en ny mulighet til å spille mot Liverpools stjerneskudd. Moldes 17-åring er tatt ut til U21-landslagets EM-kvalifisering mot Bosnia 13. juni. Neste EM-kamp er mot England i september.

— Da Molde spilte i den europeiske turneringa for juniorlag for fire år siden ble jeg byttet inn fem minutter før slutt. Dessverre hadde Sterling gått av banen et par minutter tidligere. Det var litt kjipt, smiler Svendsen som bare var 14 år da han fikk løpe ut på Anfield i september 2011. Molde tapte 0-3. I hjemmekampen satt Svendsen på tribunen og så Sterling score ett av målene da Liverpool vant 4-0. ## - Stort

MFKs spisstalent har opplevd mange høydepunkt de siste årene. Uttaket på U21-landslaget setter han oppriktig stor pris på.

— Dette er veldig stort. En drøm som går i oppfyllelse, et mål jeg har jobbet hardt for å nå. Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle skje så tidlig. Det er veldig motiverende for meg, sier Svendsen, som fyller 18 år i august.

Norge møter Bosnia- Herzegovina i EM-kvalifiseringskamp på Marienlyst stadion lørdag 13. juni. Tirsdagen etter er det privatkamp mot Østerrike i Hønefoss. Kvaliken leder fram til sluttspillet i Polen sommeren 2017.

Les også

Ingen avklaring om Gatt-skade

Les også

Moldes spisstalent hylles: - Han er rå til å være 17 år

— Langsiktig mål

— Det blir et langsiktig mål for meg å være med og kvalifisere Norge, ikke minst siden jeg blir to år eldre før EM. Men først hadde det vært veldig artig å spille noen kamper, spesielt mot England. Jeg følger med i Premier League og ser hvor gode noen av U21-spillerne er. Luke Shaw er jo venstreback, så det hadde vært råkult å spille spiss mot ham, sier Svendsen om Manchester Uniteds 19-åring.

Svendsen scoret ikke mot Sandefjord lørdag, men leverte to målgivende pasninger da Molde storspilte og vant 6-1. — Jeg synes vi blir bedre offensivt for hver kamp. Vi skjønner hverandre godt og har fine relasjoner. Jeg synes hele laget har hevet seg betraktelig etter en litt svak periode. Vi er helt klart et lag som skal være med og kjempe om gullet. Vi ser at Rosenborg også mister poeng, så det er fullt mulig å ta dem igjen. Det hadde vært perfekt å gå forbi dem med seier på Lerkendal, sier Sander Svendsen om toppkampen 27. juni.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Sander Svendsen
 3. Molde FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Svendsen godtar landslagsvraking

 2. FOTBALL

  Se, her er et norsk landslag som vinner

 3. FOTBALL

  - En drøm som går i oppfyllelse

 4. FOTBALL

  Har gitt klar beskjed etter sitt tøffeste år som fotballspiller: – Jeg kan ikke ha enda en slik sesong

 5. FOTBALL

  Elyounoussi ble helten da U 21-gutta tok et steg nærmere EM

 6. FOTBALL

  Derfor har Tobias Svendsen (15) avventet å signere Molde-kontrakten