Fotball

Derfor vil Arsenal-fansen protestere: - Det må gjøres endringer

Når Arsenal møter Norwich lørdag kveld, blir det med hjemmesupportere som er klare til å si fra hva de mener om klubbens tilstand.

Arsenal-fansen er klare for å vise sin misnøye mot blant andre manager Arsene Wenger. Foto: NTB Scanpix

 • Steffen Stenersen

Dette kunne blitt sesongen Arsenal endelig tok steget helt til topps igjen.

Med underpresterende lag som Chelsea og Manchester United, og et varierende Manchester City, så Arsenal lenge ut til å være den største favoritten til ligatittelen.

Slik ble det ikke. Søndag kan Leicester feire seriemesterskapet på Old Trafford, med seier over Manchester United.

Les også

Mata vil utsette Leicesters gulldrøm

Grunnene til protesten

Nå har mange Arsenal-fans fått nok. Før kampen mot Norwich hjemme på Emirates lørdag kveld gjøres det klar til en protest mot dagens sittende ledelse, inkludert manager Arsène Wenger.

Arsène Wenger og Arsenal har stabilisert seg på topp fire. Men fansen vil ha mer. Foto: Reuters

Supporterne, med grupperingene "RedAction" og Black Scarf Movement i spissen, vil holde opp bannere med "tid for endring". Mange supportere har sagt at de ønsker å støtte protesten. Den britiske avisen Independent har listet opp ti grunner til at Arsenal-fansen nå vil si fra. De mest trykkende punktene er ny transferpolitikk, skikkelige ambisjoner om å konkurrere i Champions League og en endring i styrerommet. Spesielt sistnevnte punkt er noe mange fans er forbannet for, og styreformann Stan Kroenke og direktør Ivan Gazidis er ikke veldig populære menn i den røde delen av Nord-London.

Enig i denne?

Les også

Ekspert etter Sakhos positive dopingprøve: - Liverpool bør utestenges fra Europa League

Arsène Wenger er også en mann mange supportere nå har fått nok av. Selv om lørdagens protest ikke er en anti-Wenger-protest, vil mange vise sin misnøye med den franske manageren, som har vært i sjefsstolen siden 1996. ## Wenger skaper misnøye

Da hjalp det lite at Wenger på en pressekonferanse fredag ga supporterne deler av skylden for Arsenals sesong.

— Når folk, som later som de er Arsenal-fans, hver uke går ut mot klubben, så manipulerer de mange andre. De har en egen agenda, å få folk til sosiale medier, sa Wenger ifølge Daily Mail.

Arsenal-fansen vil vise sin misnøye mot klubbens styre under lørdagens kamp mot Norwich. Foto: Reuters

Han brukte også Liverpool-fansen som et godt eksempel, for måten fansen der har stått bak klubben sin de siste månedene. — De er et eksempel til etterfølgelse. Jeg skjønner frustrasjonen til supporterne våre. Men de må støtte laget vårt. Det er den beste måten de kan hjelpe oss, ved å stå bak oss, sa Wenger.

Andre ting Arsenal-fansen vil protestere mot er for høye billettpriser, spillere som blør mer for drakta og mindre fokus på balanse i regnskapet. Det er generelt dårlig stemning rundt Arsenal for tiden.

Les også

Opprykkskjempende Middlesbrough snublet mot Birmingham

— Åpenbart store mangler

Bjørn Furuheim, leder for Arsenals norske supporterklubb, vil dog ikke være med på protestene lørdag.

— Jeg har ikke noen sans for slike protester. Du vil ikke se noen nordmenn med bannere mot Wenger eller klubben. Vi er her for å støtte laget, sier Furuheim på telefon fra London.

Men det betyr ikke at han er godt fornøyd med stoda i klubben.

Olivier Giroud har 12 mål i Premier League denne sesongen. Ikke nok, mener Bjørn Furuheim i Arsenals norske supporterklubb. Foto: Reuters

— Det er helt åpenbart at vi har store mangler. Det må gjøres endringer, det er ikke tvil om. Aller mest trenger vi en storscorer i verdensklasse, en som scorer 25 mål per sesong, sier FuruheimDer Chelsea og Manchester United ikke fikk det helt til, er det Leicester og Arsenals erkerival Tottenham som er årets beste lag i Premier League. Det svir litt ekstra for Arsenal-supporterne.

Les også

Nordmenn i ellevilt opprykksdrama: Målforskjell skiller fra milliardgevinst

— Aner dere hvor mange klubber jeg takket nei til?

— Når de andre svikter, så er det klart at vi burde vært der, sier Furuheim, som ikke tror Wenger er ferdig før kontrakten hans går ut etter neste sesong.

— Jeg tror det skal mye til for at det skjer. Men enhver leder må se at hvis strategien han bruker ikke funker, så må han finne på noe nytt. Vi må bruke folk i form. Det er noen spillere som har vært særdeles svake, sier supporterlederen.

Les også

Solskjær: - Aursnes blir landslagsspiller

Selv har Arsène Wenger brukt sin lojalitet til klubben som en måte å slukke brannen overfor supporterne på. Ingen er i nærheten av å ha sittet like lenge som de 20 årene franskmannen har gjort i sjefsstolen. Men ifølge Wenger kunne han fort ha endt andre steder.

Arsenals manager Arsène Wenger. Foto: Reuters / Darren Staples /NTB scanpix

— Da klubben bygde stadion, forlangte bankene at jeg signerte for fem nye år. Jeg gjorde det. Aner dere hvor mange klubber jeg takket nei til? Jeg har vist at jeg er trofast mot klubben, sier Wenger ifølge The Guardian, som hevder Real Madrid, Barcelona og Manchester City har ønsket seg Wenger tidligere.Arsenal vant Premier League sist i sesongen 2003/2004. – Jeg forstår at veldig mange mener at Wenger må forsvinne. Det går på at laget ikke leverer som de burde. Det har vært mange år med mediokre greier. Tidligere har man kanskje skjønt det mtp. stadiongjeld og stor pengebruk hos de andre toppklubbene, men nå er sjansen en annen, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller til kanalens egen nettside.

Arsenal og Manchester City ligger før helgas runde med likt antall poeng i kampen om tredjeplassen, som gir direkte inngang til neste års gruppespill i Champions League. Fem poeng bak, med en kamp mindre spilt, ligger Manchester United.

Men serietittelen tar ikke Arsenal - i år heller.

 1. Les også

  «Vi spilte tolv kamper på rad uten å tape. Jeg forstår ikke at folk snakker om krise.»

 2. Les også

  Ny rekord i Bergen City Marathon

 3. Les også

  Fredriksen: - Vi skal ikke være feige

 4. Les også

  Ikke rart hesten ler av denne historien

 5. Les også

  RBK-talentet var nettopp frisk fra forrige skade - fredag smalt det igjen

 6. Les også

  Zlatan i scoringsform da PSG slo Rennes

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Arsenal FC
 4. Norwich City FC

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Klubblegende refser Arsenal-spillerne for svik mot treneren

 2. FOTBALL

  Lyste opp «Wenger ut» på fasaden til Arsenals stadion

 3. FOTBALL

  Arsenal-fans sendte fly over stadion i protest mot Wenger. Så kom enda et fly.

 4. MENINGER

  «20-årsfeiringen ble verre enn noen kunne forutse, Arsène. Det er slutt nå!»

 5. FOTBALL

  Etter 20 år i jobben splitter Wenger supporterne: - Fansen er for kravstore

 6. FOTBALL

  Rett før finalen går Wenger til verbalt angrep: – Mangelen på respekt har vært en skam, og jeg vil aldri glemme det