Fotball

Berget om fremtiden: - Håper vi klarer å få det til å funke

 • Odd Inge Aas
  Journalist

BENKET: Men Jo Inge Berget kom inn og scoret. Foto: NTB scanpix

 1. omgangen mot Finland var alarmerende svak. Om fire måneder starter VM-kvaliken. De norske spillerne håper det er tid nok til å få laget på rett kjøl.

ULLEVAAL (Aftenposten): Man må 24 år tilbake i tid for å finne et dårligere publikumsoppmøte på Ullevaal enn mot Finland tirsdag. De få som tok turen fikk se en nitrist kamp. 1. omgangen var elendig, 2. omgang litt bedre – i perioder.

Men det ble seier. 2-0. Etter mål av Jo Inge Berget og Stefan Johansen. Spillerne mener folket kan ta det med ro. Formen, fasongen og samspillet kommer.

— Vi har prøvd en del nye spillere nå, en del nye konstellasjoner, da sitter det ikke helt med en gang. Det handler om få relasjoner spillerne i mellom. Det er mange gode fotballspillere i dette laget, så må vi bare få det til å fungere sammen, sier Malmö FF-spilleren.

LES MER OM KAMPEN HER:

Les også

Laveste tilskuertall på nesten 24 år: - Kan ikke tvinge folk på kamp

Les også

Marerittuke for Molde-kapteinen

Les også

Skjelbred tok et knallhardt oppgjør med norsk presse

Får tilbake Henriksen og King

Han satt på benken i den nitriste 1. omgangen, men kom inn ved pause og hevet et svakt norsk lag. Men det må sterkere lut til skal Norge klare å bite fra seg i den kommende VM-kvalifiseringen som starter med Tyskland på Ullevaal i september.

— Jeg håper vi klarer å få det til å funke til da. Før den tid får vi tre fine kamper i sommer. Jeg håper vi kan fortsette utviklingen. Vi får tilbake en Markus Henriksen, Joshua King har vært god i det siste, vi er et spennende lag. Det så vi i EM-kvaliken i fjor. Vi må dra med oss det positive fra den og bygge videre på det, sier Berget.

HER ER BØRSEN ETTER KAMPEN:

Les også

Tre spillere får to på børsen etter svak landskamp

Negativt fokus

Stefan Johansen synes det bli en vel negativ holdning å stille spørsmål ved om landslaget kan finne tilbake til sist høsts form til Tyskland-kampen.

— Jeg synes det er negativt av dere. 1. omgangen mot Finland var dårlig, men 2. omgang var et steg i riktig retning selv om det kanskje ikke var champagnefotball. Men vi scoret to mål på to sjanser, fikk spilt opp der vi skulle, kom i farligere posisjoner. Så uansett om dette var en middels kamp så ga det selvtillit inn i en gruppe som viste at vi kan score mål og vinne kamper.

- Trengte dere den selvtilliten?

— Ja, det ville vært løgn å si noe annet.

Høgmo har en plan

Han scoret Norges andre mål og punkterte kampen og feiret med å ta ballen under magen. Johansen ble pappa i fjor høst.

Til høsten starter VM-kvaliken, da håper og tror han på mer jubel.

— Jeg er absolutt trygg på at vi skal få satt et lag og en måte å spille på innen den tid. Nå har vi en bred og stor tropp, og det er viktig at mange får prøve seg. Det er det samme på klubb- og landslag. Så må man være klar når man får sjansen. Denne kampen ga en del svar, så er det opp til hver enkelt å gripe muligheten når den kommer. Det er et stort trøkk rundt et landslag. Men takler vi ikke det har vi valgt feil jobb, sier Celtic-spilleren.

— Hvis vi tar med kvalifiseringskampene i fjor og de to kampene vi har spilt nå, gir det et godt bilde på hvordan vi skal angripe de tre kampene som står igjen før vi møter Tyskland i VM-kvalifisering i september, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo på sin pressekonferanse i går kveld.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Høgmo får refs for å ha fjernet seg - og landslaget - fra folket:

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Jo Inge Berget
 3. Finlands herrelandslag fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Tallene som gir Høgmo hodeverk

 2. FOTBALL

  Over 23.000 tomme seter da Norge slo Finland i nitrist treningskamp

 3. FOTBALL

  De norske spillerne om de to neste kampene: – Kun seks poeng er godt nok

 4. FOTBALL

  Høgmo: - Helt sikker på at jeg er rett mann til å lede Norge

 5. FOTBALL

  Laveste tilskuertall på nesten 24 år: - Kan ikke tvinge folk på kamp

 6. FOTBALL

  Opptur for Norge: Sørloth fikset seier mot EM-klare Island