Fotball

Kan få Søderlund-avklaring mandag

Det kan bli starten på en sommer med store forandringer i RBK-stallen.

TIL RBK? Alexander Søderlund. Foto: VEGARD GRØTT, NTB SCANPIX

 • Roy Tommy Bråten
 • Ole Kristian Sagbakken

Søndag satt Per Joar Hansen sammen med Ola By Rise på Ranheim-kamp. Mandag kan Perrys samtalepartner være en landslagsspiss fra Haugesund.

Alexander Søderlund kan bli klar for Rosenborg innen det aller nærmeste. Noe som igjen kan bety en sommer med store forandringer i RBK-stallen.

Rosenborg-ledelsen har nemlig flere ganger i vår vært klar på at spillere må selges for at de skal kunne finansiere et nytt kjøp. RBK er også et godt stykke unna å komme i mål i budsjettposten for spillersalg — og der er det ikke medregnet utgifter for kjøp. Hvilket forsterker kravet om salg ytterligere.

I bakhånd har klubben riktignok en investorgruppe. Den er ikke avvisende, men sitter foreløpig på gjerdet hva gjelder ytterligere millionbidrag.

Dockal, Alas og Chibuike

Søndag meldte Verdens Gang at Alexander Søderlund nærmer seg en RBK-overgang verdt seks millioner kroner, og etter det Adresseavisen forstår kan spissen være i Trondheim allerede i dag og diskutere en overgang til vinduet åpner 15. juli.

Dersom det blir noe av, kan det åpne opp for en innholdsrik sommer på brakka. Så langt har det vært stille, og så sent som i går sa salgsobjekt nummer én, Borek Dockal, til Adresseavisen at han ikke har hørt noe fra andre klubber. Men her er tyske Freiburg fortsatt et hett navn.

Tarik og Strandberg

Videre er John Chibuike og Jaime Alas begge salgbare, uten at de vil kunne dra millioner inn i kassa. Chibuike har vært nevnt i forbindelse med svenske klubber en stund, uten at noen skal være villig til å bla opp de store summene etter en tøff RBK-tid for angriperen.

Da er situasjonen en annen for landslagsspiller Tarik Elyounoussi, som har blitt linket til blant annet italienske Bologna. Han kostet RBK åtte millioner, og kan bli et overskuddforetakende dersom den rette klubben er på banen.

Det samme gjelder midtstopper Stefan Strandberg, som har fått vist seg fram for det som er av europeiske agenter som kaptein for et sterkt U21-landslag de siste ukene. Han er imidlertid 80 prosent eid av RBK-investorene.

Videre har Rosenborg allerede knyttet til seg Pål André Helland, som først og fremst er tilgjengelig fra november. Men ved et salg kan det være aktuelt å kjøpe Helland fra Hødd allerede i sommer. RBK har også vært linket til Sarpsborgs Mohamed Elyounoussi, som blant annet danske Nordsjælland nylig viste konkret interesse for.

— Jeg har ingen kommentar, sa sportslig leder Erik Hoftun til Adresseavisen søndag – som han alltid gjør i slike saker. Og snakket da om Søderlund spesielt.

Ifølge Haugesunds Avis skal også tyske Greuter Fürth være på banen. Søderlund har scoret tre mål så langt i år, og trenger ikke bli noen direkte konkurrent til Nicki Bille Nielsen. Selv om han ikke har likt det i Haugesund, kan Søderlund nemlig også bekle en kantrolle.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. FK Haugesund
 3. Rosenborg BK

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Nå kan Perry smile bredt

 2. FOTBALL
  Publisert:

  RBK har ikke penger til å kjøpe spillere

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Derfor er Lædre Bjørdal RBK-aktuell

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Søderlund benkes mot gamle venner

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Helland fra start

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Her er alle overgangene i eliteserien