Fotball

VM-debut for Anelka etter 12 år

<p>...og Malouda benket etter krass kritikk.</p>

(L-R) France's national soccer team players Nicolas Anelka, Florent Malouda and Mathieu Valbuena walk around the field at Green Point stadium in Cape Town on June 11, 2010 before their opening 2010 World Cup match against Uruguay. REUTERS/Franck Fife/Pool (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)
  • Bernhard Veland
Alt om VM får du her:
  • siste nytt | lagene | kampoppsett | live | web-tv

Franske Nicolas Anelka har vært en del av det franske landslaget siden før VM i 1998, men har aldri spilt en eneste sluttspillkamp i VM for sitt hjemland. I 1998 ble stortalentet ansett som for ung til å være med.

Før VM i 2002 ble han vraket til fordel for Djibril Cissé, David Trezeguet og Thierry Henry, og det var da Anelka begynte å snu ryggen til landslaget.

Les også:

— Ned på kne

Da daværende landslagssjef Jaques Santini ville ha ham tilbake, svarte Chelsea-spissen:

- Da må han gå ned på kne og be.

I 2005 var han igjen inne i landslagsvarmen, men Raymond Domenech anså ikke Anelka for å være god nok til å være med til forrige mesterskap i Tyskland.

Dermed VM-debuterer Anelka når han i kveld løper ut på Green Point Stadium for å møte Uruguay – i en alder av 31 år.

- Jeg tror vi kan vinne, vi har spillerne som skal til, sier han til AP ifølge Expressen.

— Vi har jobbet bra både fysisk og taktisk og kan neste ikke vente, fortsetter Anelka.

(saken fortsetter)

SJEKKER SISTE NYTT: Det franske landslaget før kampen mot Uruguay. Nicolas Anelka flankert av Patrice Evra og Florent Malouda. (Foto: Scanpix)

Interne stridigheter

På forhånd er det svært få som tipper seier til Les Bleus. Landslagssjef Raymond Domenech er forhatt i Frankrike, og onde tunger vil ha det til at erfarne spillere som Anelka, Franck Ribéry og Florent Malouda er de egentlige sjefene i laget.

I tillegg er veteran William Gallas fly forbannet ettersom han er vraket som kaptein til fordel for Patrice Evra. Nevnte Malouda skal ha uttalt at laget kommer til å dumme seg ut, som de gjorde i EM 2008. Da troppen ble kjent fredag kveld, var Malouda plassert på benken, visstnok på grunn av denne uttalelsen.

Også Thierry Henry, mannen som sendte Frankrike til VM med en hands, sitter på benken fra start.

Så gjenstår det å se om rutinerte franskmenn klarer å tukte Uruguay, med offensive stjerner som Diego Forlán og Luis Suarez på laget, i Cape Town i kveld.

Les også

  1. Blinkskuddene fra VMs åpningsfest

  2. Vuvuzelaen &ndash; kun til bry?

  3. Drømmemål ikke nok for Sør-Afrika

Les mer om

  1. Fotball-VM