Fristet av overgang til engelsk storklubb

Landslagets Ingrid Syrstad Engen skal flytte på seg i sommer. Den nye klubben blir trolig en med store ambisjoner i Champions League.

Ingrid Syrstad Engen i treningskampen mot Belgia sist torsdag.
  • Nicholas Bergh

Kort om saken:

  • Ingrid Syrstad Engen er ferdig i Wolfsburg i sommer
  • Flere klubber er interesserte i å hente midtbanespilleren
  • Norge møter Tyskland i privatlandskamp tirsdag klokken 16 (sendes på NRK 2)

Ingrid Syrstad Engen spiller i én av de aller mest meritterte klubbene i Europa. Likevel har hun valgt å forlate Wolfsburg etter sesongen.

Men hun har ingen planer om et steg ned.

– Ambisjonene mine er veldig høye. Jeg vil gå til en klubb som kjemper om Champions League-tittelen. Jeg vil gå til en toppklubb, sier Syrstad Engen.

Les også

Hun har nådd toppen i internasjonal fotball. Nå vil Ingrid Syrstad Engen hjelpe flere til å gjøre det samme.

Merker en endring

Syrstad Engen spilte hele kampen da Norge vant 2–0 over Belgia torsdag. Tirsdag møter Norge stormakten Tyskland, som Syrstad Engen kjenner godt.

Hun var med da Wolfsburg tapte Champions League-finalen mot Lyon i 2020. Det er én av fem Champions League-finaler Wolfsburg har spilt siden 2013.

Men konkurransen i Europa blir stadig tøffere.

Det merker også Syrstad Engen nå som hun skal bytte klubb.

– Det er veldig mange lag som er interessante. Det er veldig mye bra tilbud, sier hun.

Wolfsburg har vært en stormakt i europeisk kvinnefotball i mange år. Men i årets Champions League kom Ingrid Syrstad Engens lag til kort mot hardtsatsende Chelsea.

England er et av landene der det nå satses tungt. Chelsea slo ut nettopp Wolfsburg i kvartfinalen av Champions League nylig. Klubber som Manchester City, Arsenal og Manchester United har også store ambisjoner. Og nylig sikret den engelske ligaen en ny TV-avtale verdt 245 millioner kroner over tre år.

– Frister det å dra til England?

– Det tror jeg man trygt kan si. Det er positivt med avtalene som har skjedd der i det siste. Det begynner å bli alvor fra ligaen og klubbenes side. Det er et bra nivå i England, sier Syrstad Engen.

Les også

Nå er EM-heltens datter på landslaget. Og hun har et hårete mål.

Ingrid Syrstad Engen er en viktig spiller for det norske landslaget.

Bekrefter engelsk interesse

Siden Syrstad Engens kontrakt går ut, trenger ikke klubber å betale overgangssum for å sikre seg henne.

Syrstad Engens agent Jens Wenzl vil ikke si hvilke klubber som er interesserte. Men han bekrefter at Syrstad Engen har tilbud fra klubber med «ambisjoner om å vinne Champions League».

På spørsmål om en stor engelsk klubb har kommet med tilbud, svarer han «ja, selvsagt».

Men Syrstad Engen og agenten vil ikke si når den endelige beslutningen offentliggjøres. Uansett er hun full av lovord om tiden i Wolfsburg.

– Hva har du forbedret deg mest på?

– Jeg har spilt med flere av de beste spillere i Europa hver dag på trening og er blitt vant til et veldig høyt tempo. Selv om jeg fikk en veldig tøff start fysisk, passet det meg bra, føler jeg. Så nå er jeg på et bra fysisk nivå, også internasjonalt.