Liverpool tangerte legendarisk rekord

Liverpool står nå uten tap de siste 63 ligakampene på Anfield.

Diogo Jota feiret vilt etter sin scoring like før slutt.

Liverpool - West Ham 2–1

De røde kom til hjemmekampen mot West Ham i visshet om at de kunne klare noe kun én Liverpool-utgave har klart før dem.

Fra 1978 til 1981 spilte Liverpool 63 ligakamper på rad på Anfield uten å tape. Den gangen var legenden Bob Paisley manager for Liverpool.

Etter 51 seire og 11 uavgjorte kamper så det lenge ut til at kamp nummer 63 i rekken ville ende uavgjort. To innbyttere ville det annerledes.

Fem minutter før slutt slo Xherdan Shaqiri en genial pasning til Diogo Jota. Alene med keeper satte portugiseren ballen kontant i mål.

– Den scoringen betyr mye. Når jeg ser kamper fra benken, tenker jeg alltid på hva jeg kan gjøre for å endre på ting. Heldigvis fikk jeg rom å spille i på tampen. Det var en flott pasning fra «Shaq», sa Jota til Sky Sports.

Også Liverpool-trener Jürgen Klopp var fornøyd etter trepoengeren.

– Vi gjør alt for å vinne kamper. Det handler ikke å skinne eller å fly, men å jobbe hardt. Det er helt nødvendig mot lag som dette, sa Klopp til BBC.

Les også

Ny nedtur for Berges lag. Etter kampen fikk nordmannen skryt.

Diogo Jota sikret tre poeng for vertene.

Ingen har sluppet inn flere

Nok en gang kom Liverpool til en kamp med en ny konstellasjon i midtforsvaret. Med Virgil van Dijk, Joël Matip og senest Fabinho på skadelisten, har ikke Jürgen Klopp mange igjen å ta av.

Valget falt på Nathaniel Phillips. 23-åringen tilbragte forrige sesong på lån på nivå to i Tyskland. I tillegg til Stuttgart-oppholdet rakk han å debutere for Liverpool i FA-cupen.

Les også

Chelsea herjet mot tabelljumboen - forlenget imponerende rekke

Phillips spilte sin første ligakamp for Liverpool lørdag kveld.

Hjemmelagets forsvar fikk tidlig trøbbel. Ti minutter ut i kampen klønet Joe Gomez det til da Arthur Masuaku slo inn fra venstre. Gomez headet ballen rett til Pablo Fornals. Spanjolen tok den ned på brystkassen før han plasserte ballen i det nærmeste hjørnet bak Alisson.

Gjestenes scoring var Liverpools 15. baklengsmål i Premier League denne sesongen. I skrivende stund er det dermed ingen lag som har sluppet inn flere enn de regjerende seriemesterne.

Les også

Haaland hyller sitt store idol: – Det er vilt. Den mannen er ikke normal

West Ham fikk en drømmestart på oppgjøret.

Straffespark

Liverpool brukte tid på å spille seg inn i kampen. Hjemmelagets første avslutning på mål kom halvveis ut i den første omgangen på Anfield.

Sadio Mané var nær ved å komme alene med West Hams keeper, men ble løpt opp av Aaron Cresswell. Etter litt klabb og babb endte ballen hos Jordan Henderson. Liverpool-kapteinen klemte til, men skuddet gikk like utenfor.

Seks minutter før pause fikk vertene straffespark. Curtis Jones løftet ballen inn i feltet til Mohamed Salah. Han vartet opp med en silkemyk demping før Masuaku sparket ham på hælen. Egypteren gikk over ende på teatralsk vis, men dommer Kevin Friend gjorde likevel rett i å peke på straffesparkmerket.

Fra elleve meter gjorde Salah ingen feil. 28-åringen satte straffesparket midt i mål, mens Lukasz Fabianski kastet seg til sin venstre. Det var Salahs syvende straffescoring mot West Ham på like mange forsøk.

Salah var sikker fra elleve meter.

Annullert scoring

Gjestene fra Øst-London kom godt i gang også etter pause.

Fornals kunne blitt tomålsscorer da han fikk sjansen fem minutter ut i omgangen, men han maktet ikke å styre innlegget fra Masuaku forbi Alisson.

Halvveis ut i omgangen fikk Fornals sjansen igjen, men da var det Andy Robertson som var på riktig sted til riktig tid og fikk blokkert avslutningen.

Kvarteret før slutt trodde innbytter Diogo Jota at han hadde avgjort kampen. Fabianski stoppet en avslutning fra Mané, men måtte gi retur. En duell mellom keeperen, Mané og Angelo Ogbonna resulterte i at ballen endte hos Jota, som hamret den i mål fra kort hold.

Jubelen var både lavmælt og av det kortvarige slaget. Dommer Friend fikk nemlig beskjed fra videodommeren om å se nærmere på situasjonen. TV-bildene viste at Mané kun traff West Ham-keeperen før ballen endte hos Jota. Scoringen ble dermed annullert.

Klopp lyktes godt med byttene sine.

Innbytterne kombinerte

Fem minutter før slutt satte Jota ballen i mål igjen. Denne gangen var det ingenting i veien med nettkjenningen. Snarere tvert imot.

Det var en annen innbytter, Xherdan Shaqiri, som fant den portugisiske nykommeren med en strålende gjennombruddspasning. Alene med Fabianski satte 23-åringen ballen kontant i det nærmeste hjørnet.

West Ham klarte aldri å svare. Liverpool inntar dermed tabelltoppen, tre poeng foran byrival Everton. De blå møter Newcastle søndag.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City66001631318
2Tottenham Hotspur5410135813
3Liverpool5410124813
4Arsenal541094513
5Brighton5401157812
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk