Botheim sa takk for sist – Rosenborg straffet Bodø/Glimts sjansesløseri

(Bodø/Glimt - Rosenborg 2–2) Erik Botheim (21) brukte under ni minutter på å score mot gamleklubben, men Rosenborg stjal med seg ett poeng fra Bodø.

Et perfekt slått innlegg fra Sondre Sørli fant veien til Erik Botheim, som fikk stå mutters alene og heade sin nye klubb i føringen.

– Det var spesielt å møte gamle lagkamerater, men utrolig gøy å score mål, sier Botheim til VG.

Carlo Holse utlignet for Rosenborg, men etter pause viste Bodø/Glimt 2020-form og herjet tidvis med trønderne.

Glimt tok ledelsen og presset på for et til. Det kom aldri – og da Marius Høibråten slo bort ballen var Rosenborg nådeløse.

Innbytter Rasmus Wiedesheim-Paul mottok ballen fra Per Ciljan Skjelbred og hamret den ned i hjørnet.

– Det er et godt resultat for oss. Å komme fra Bodø med ett poeng er man tilfreds med. Det er ett poeng vunnet for oss og to poeng tapt for dem, sier Rosenborg-trener Åge Hareide til VG.

– Vi slet spesielt i andre omgang. Vi mistet ballen mye i midtbaneleddet og det førte til en rekke cornere imot, som alltid er farlig, sier Hareide.

– Jeg synes vi var bra med i første, men det er en kjensgjerning at vi sliter litt mer på dette underlaget enn hjemme. Det blir en annen kamp på Lerkendal, oppsummerer Rosenborg-treneren.

I Glimt-leiren var det skuffelse å spore etter kampen.

– Man sitter bare igjen med en skuffelse når det blir som det blir. Jeg synes man hadde fortjent bedre. Prestasjonen er ganske bra, kanskje den beste i år, sier Ulrik Saltnes til VG, og legger til at de søndag fikk dårlig betalt, hvor de tidligere denne sesongen har fått godt betalt. Dårlig betalt i dag, godt betalt tidligere i år.

– Jeg er veldig fornøyd med at det er Bodø/Glimt-lag som hever seg sammenlignet med de to forrige kampene. Vi var best i første omgang og vi sa i pausen at vi skulle være tøffe og stikke kniven i dem. Det gjør vi i store deler av andre omgang, men det er bare slik i dag at vi møter et lag som ikke gir seg. Det er sterkere samhold i den gruppen vi møter i dag enn i fjor, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen.

– Vi må lære fort. Det er utrolig unødvendig at vi ikke står igjen med tre poeng etter en god prestasjon, sier Knutsen.

FESTBREMS: Rosenborg-spillerne tørket av smilet til Bodø/Glimt-spillerne.

Glimt-dominans

Spesielt Bodø/Glimts venstreside fikk enorme rom å boltre seg i. Åge Hareide tok grep i pausen og byttet inn Per Ciljan Skjelbred på midtbanen, uten at det så ut til å hjelpe nevneverdig.

Gang på satte venstresiden med Fredrik Bjørkan, Marius Høibråten, Patrick Berg, Ulrik Saltnes og Ola Solbakken opp hverandre i gode posisjoner.

Snaut syv minutter opp i den andre omgangen vartet de opp med et mønsterangrep.

Fredrik Bjørkan dro seg enkelt fremover i banen og spilte til Sondre Sørli. Han flikket den lekkert til navnebror Fet, som trillet ballen enkelt ned i hjørnet.

– 2–1-målet er som å studere kunst. Det er utrolig bra mål og fine relasjoner, sier Knutsen til VG etter kampen.

GLEDE: Bodø/Glimt var til tider strålende, men det ble bare ett poeng.

Sjansesløseri

Bodø/Glimt ga seg heller ikke der og rullet opp angrep etter angrep. Gultrøyene skapte flere store sjanser, og kun unøyaktighet i den aller siste fasen hindret flere scoringer.

Cornerstatistikken – hvor vertene hadde et tosifret antall hjørnespark – sier i seg selv mye om kampbildet.

Bodø/Glimt dominerte fullstendig og ser ut til å bli et lag å regne med også denne sesongen.

Sjansesløseriet kostet imidlertid dyrt. Rosenborg var nådeløst effektive og fikk med seg ett poeng fra Aspmyra.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk