Fotball

Disse 23 juniorspillerne kan få sjansen mot AaFK

Trenerne for det sammensatte juniorlaget som skal møte AaFK har tatt ut en bruttotropp på 23 spillere.

Sportsleder Kristian Stenerud og Øyvind Dalseth er sammen med Jesper Törnqvist ansvarlig for det sammensatte laget som møter AaFK. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

  • Kristian Stenerud

Mandag i neste uke skal det sammensatte juniorlaget møtes til ei treningsøkt på Color Line stadion. Her skal bruttotroppen på 23 spillere møte opp, men det er «bare» 18 av disse som får plass i den endelige troppen som skal møte AaFK dagen etter.

Det er aktivitetsleder i Sunnmøre Fotballkrets, Øyvind Dalseth, og sportslig leder i breddeavdelinga i Hødd, Jesper Törnqvist, som har plukket ut spillertroppen på oppdrag fra Sunnmørsposten.

– Hvis vi hadde trent dette laget i 4. divisjon, måtte vi gått på dagen om vi ikke hadde rykket opp, sier Dalseth og ler.

Ny podkast: Sunnmørsposten er endelig tilbake med en ny utgave av podkasten Sunnmørsball. Tarjei Omenås og Kristian Stenerud har fått besøk av Simen Bolkan Nordli og Fredrik Carlsen i studio.

Erfaring fra flere nivå

– Jeg synes dette er en spennende spillertropp bestående av spillere som har vært inne i AaFK, Hødd og spilt en god del kamper i 3. divisjon. Det er noen relativt ferske juniorer og siste års guttespillere, som ikke har så mye erfaring fra seniorfotballen. Det er et godt spenn og bredde i troppen, sier Dalseth.

Han tror de fleste spillerne i troppen har vært innom Landslagsskolen på et tidspunkt, som er Norges Fotballforbunds utviklingsstige fram mot landslagsspill.

Les også

Etter sju strake tap mener AaFKs styreleder at klubben har fått en effekt av trenerbyttet

Les også

Vebjørn Hoff om AaFKs helsvarte sesong: − Trist å se når kompiser sliter

Tror på seier mot AaFK

– Jeg synes det har vært veldig vanskelig å ta ut en bruttotropp. Det ble vanskeligere enn jeg trodde, men jeg synes vi landet greit. Det er noen klubber som har nominert spillere som ikke er med, eller som kanskje ikke var spillere de hadde sett på toppen av lista deres. Men det handler om at vi trenger en sammensetning av ulike posisjoner og geografiske hensyn, sier fotballkretsens aktivitetsleder.

– Men dette er et lag som kan slå AaFK?

– Ja, det er det helt klart, sier Dalseth.

Dette er bruttotroppen:

Isak Endal (Rollon), Iver Vinjevoll (Ørsta), Fredrik Opdahl (SIF/Hessa), Johannes Bischoff (Volda), Fredrik Sørensen (Ellingsøy), Ørn Flø (Hødd), Sondre Taklo (Spjelkavik), Sverre Skuldal Aase (Herd), Nathanael Sæther Bordom (Valder), Jonas Røn (Blindheim), Henrik Holstad (Hareid), Tobias Sagli (Spjelkavik), Eirik Vågnes (Brattvåg), Halvor Skaro (Spjelkavik), Sindre Kleiven (Hødd), Vegard Elveseter (Bergsøy), Simon Vågnes (Langevåg), Daniel Brandal (Hødd), Tobias Hatløy (Hødd), Erlend Fjeldstad (Herd), Evan Aambø (Ørsta), Per Kristian Helle Hildre (Brattvåg) og Mats Helle (Volda).

  1. Les også

    AaFK-børsen: «De beste av de svake»

  2. Les også

    AaFK-treneren: – Vi så svake ut

Les mer om

  1. Aalesunds FK