Real Madrid bekrefter: Ødegaards andre koronatest var negativ

Tirsdag kveld meldte flere spanske medier at Martin Ødegaard (21) hadde avlagt en positiv koronatest. Nå bekrefter Real Madrid at den andre testen til nordmannen var negativ.

Martin Ødegaard skal ha avlagt en negativ koronatest, etter at flere spanske medier meldte at han hadde testet positivt for viruset tirsdag kveld.

Saken oppdateres.

Martin Ødegaard skal ha avlagt en positiv prøve etter at han kom hjem til den spanske hovedstaden etter kampen mot Real Sociedad søndag.

– Dette er hundre prosent troverdig informasjon, sa Petter Veland, som ekspert på spansk fotball, til Dagbladet tirsdag.

Onsdag formiddag melder den spanske avisen Marca at Ødegaards andre test er negativ.

Det bekrefter også Real Madrid på klubbens egen hjemmeside.

«Real Madrid CF rapporterer at etter de siste COVID-19-testene på vårt første fotballag og deres trenerteam, har alle resultatene vært negative», skiver Ødegaards klubb i en pressemelding.

Ødegaards opprinnelige positive test førte til at samtlige spillere i Real Madrid måtte testes.

Real Madrid skriver at samtlige spillere i Real Madrid-troppen fikk tilbake negative tester onsdag morgen. Dermed kan hele troppen delta på treningen klokken 12.30 onsdag ettermiddag.

Ifølge Marca er Ødegaard dermed aktuell for Real Madrids bortekamp mot Real Betis, som spilles lørdag klokken 21.00.

Må koronatestes for tredje gang

Pressesjef for det norske herrelandslaget, Svein Graff, bekrefter til VG at Ødegaard nå må testes en tredje gang.

– Jeg kan bekrefte at test to er negativ. Den ble tatt i går og Martin fikk svaret i dag tidlig. Rutinemessig vil det nå bli tatt en ytterligere test, sier Graff til avisen.

Ifølge VG sier Graff at den tredje testen vil gjøres av representanter for La Liga.

Selv om Real Madrid-troppen er klarert til å trene som vanlig onsdag ettermiddag, må Ødegaard forelløpig holde seg hjemme i isolasjon, ifølge Petter Veland.

– Martin Ødegaard trener ikke med Real Madrid i dag. Han er fortsatt i isolasjon, og forblir det frem til et eventuelt negativt testresultat foreligger på den tredje testen - et resultat som trolig kommer i kveld. Alle forholdsregler tas naturligvis ifm. La Ligas strenge protokoll, skriver fotballeksperten på Twitter.

Søndag startet Martin Ødegaard sin første La Liga-kamp for Real Madrid, da hovedstadsklubben spilte 0–0 mot Real Sociedad, klubben den offensive midtbanespilleren var utlånt til forrige sesong.

Ødegaard skal ha vært den eneste Real Madrid-spilleren som avla en positiv koronatest i etterkant av kampen mot «La Real».

Skal møte Serbia om to uker

Tirsdagens nyhet om at Ødegaard hadde avlagt en positiv koronatest kom kun 16 dager før Norge møter Serbia til den avgjørende play off-kampen i Nations League 8. oktober.

Det ville vært høyst tvilsomt om Ødegaard ble spilleklar til den kampen, om han måtte i isolasjon som følger av en ny positiv koronatest. Nå skal 21-åringen testes for tredje gang.

Da vi snakket med landslagets assistenttrener, Per Joar Hansen, forklarte han at de avventer svar på den tredje sjekken.

– Når det gjelder Martin og Covid-19-sjekken så må jeg bare henvise til klubben, dette er en Real Madrid-sak. Vi avventer bare ytterligere informasjon om den neste sjekken, sa «Perry».

Slår Norge Serbia og så enten Skottland eller Israel, er EM-plassen sikret.