Fotball

NFFs forbundsting blir digitalt

NFF gjennomfører forbundstinget digitalt. Smittesituasjonen er årsaken til at det ikke blir som forbundet opprinnelig ønsket.

Qatar er i full gang med å bygge stadionene til fotball-VM i 2022. Khalifa stadion i Doha skal rustes opp. Myndighetene i landet har fått kritikk for manglende sikkerhet på byggeplassene. Bildet er tatt under en omvisning under AIPS-kongressen i 2016.
  • NTB

Norges Fotballforbund (NFF) gjennomfører det ekstraordinære tinget 20. juni digitalt. Dermed får Norsk Supporterallianse det som den vil.

– Smittesituasjonen er årsaken til at det også denne gang er besluttet digital gjennomføring, sier Gro Tvedt Anderssen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i NFF, i en pressemelding.

For to uker siden opplyste NFF at de ønsket fysisk oppmøte på det ekstraordinære tinget som skal avgjøre Norges holdning til neste års fotball-VM i Qatar. Boikottforkjempere har hele veien ment at det burde holdes digitalt for at så mange som mulig kan delta.

Norsk Supporterallianse jobbet for å rigge til med stemmehjelpere for de klubbene som ikke kunne stille opp på et fysisk ting i Oslo.

– Det høres ut som NFF har lyst til å påvirke litt ekstra. Det er uredelig så lenge klubbene kommer med representanter som har et mandat fra sin klubb, sa Espen Viken da.

NFFs beslutning gjør at alle får delta via digitale løsninger 20. juni.

– Som varslet har styret vurdert om forbundstinget skal gjennomføres fysisk eller digitalt. Vi er i samme situasjon nå som vi var i ved det ordinære forbundstinget i mars, som også ble gjennomført digitalt, sier Anderssen.

Flertallet i Qatar-utvalget som tirsdag la fram sin rapport, mener at en boikott av fotball-VM ikke er det mest effektive virkemiddelet for å bedre situasjonen i landet.

Les også

  1. Høgli snakker ut: Derfor står han ikke lenger bak en Qatar-boikott

Les mer om

  1. Fotball-VM
  2. Qatar
  3. Norges Fotballforbund (NFF)